Oldtidskundskab
Nike-figur
22. november 2005 af
Micc_86 (Slettet)
Jeg skal lave en analyse af en skulptur, nemlig Nike-figuren (se link):
http://www.calvin.edu/academic/clas/pathways/acropoli/acro79.jpg
Jeg har selv kommet siddet og kigget på den, men synes ikke jeg har specielt meget til et oplæg omkring figuren. Så vil høre, om der er nogle, som har noget at tilføje til mine egen analyse?
MIN ANALYSE:
Relieffigur fra balusstraden rund omkring Nike-templet. Balusstraden er først sat op omkring 410. Ydersiden af denne balusstraden var smykket med en række vingede Nike-figurer, som bevæger sig i procession frem mod en Athenefigur. Den her afbillede Nike figur er ved at løse sin sandal for barfodet at træde ind i helligdommen og aflevere sin offergave (en af de store okser, som processionens deltagere briger) til gudinden.
Motiv: bevinget Nike-figur, sejrsgudinden
Kunstner: udarbejdet af flere billedhuggere m. varierende talent
Tilblivelse: omkring 410 f.kr, klassisk stil (sen klassisk stil?)
Materiale: marmor
Størrelse: omkr. 1 meter høj og 70 cm bred
Krostilling: Stående på venstre fod, foroverbøjet for at holde balancen, s-slynget gennem kroppen - dynamik, snapshot af en længere bevægelse, vrid i kroppen
Højtrelief figur = træder frem i "billedet"
Bevægelse: dynamisk, i bevægelse, åben, inteferer med rummet
FYSIOPLASTISK - REALISTISK
Krop: kvindekrop m. manglende hoved, omrids af hoved samt håret, vinger = guddommelig, bløde former, kvindeligformer
Påklædt: chiton eller peplos m. mange folder, følger tæt kroppen
http://www.calvin.edu/academic/clas/pathways/acropoli/acro79.jpg
Jeg har selv kommet siddet og kigget på den, men synes ikke jeg har specielt meget til et oplæg omkring figuren. Så vil høre, om der er nogle, som har noget at tilføje til mine egen analyse?
MIN ANALYSE:
Relieffigur fra balusstraden rund omkring Nike-templet. Balusstraden er først sat op omkring 410. Ydersiden af denne balusstraden var smykket med en række vingede Nike-figurer, som bevæger sig i procession frem mod en Athenefigur. Den her afbillede Nike figur er ved at løse sin sandal for barfodet at træde ind i helligdommen og aflevere sin offergave (en af de store okser, som processionens deltagere briger) til gudinden.
Motiv: bevinget Nike-figur, sejrsgudinden
Kunstner: udarbejdet af flere billedhuggere m. varierende talent
Tilblivelse: omkring 410 f.kr, klassisk stil (sen klassisk stil?)
Materiale: marmor
Størrelse: omkr. 1 meter høj og 70 cm bred
Krostilling: Stående på venstre fod, foroverbøjet for at holde balancen, s-slynget gennem kroppen - dynamik, snapshot af en længere bevægelse, vrid i kroppen
Højtrelief figur = træder frem i "billedet"
Bevægelse: dynamisk, i bevægelse, åben, inteferer med rummet
FYSIOPLASTISK - REALISTISK
Krop: kvindekrop m. manglende hoved, omrids af hoved samt håret, vinger = guddommelig, bløde former, kvindeligformer
Påklædt: chiton eller peplos m. mange folder, følger tæt kroppen
Skriv et svar til: Nike-figur
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
