Historie

Biografier om Lenin, Stalin og Trotskij

29. november 2005 af neilpryde (Slettet)
Hey, skal i 3.g. opg. skrive om bogen Kammerat napoleon, hvori jeg vil komme ind på hvor personerne kommer fra eller hvem der har inspireret dem. jeg ved at det er Lenin, Stalin og Trotskij men mangler noget viden om dem. Nogen der kan hjælpe???
Simon.
eventuelle rapporter og lignende er selvfølgelig også meget velkomne.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2005 af sigmund (Slettet)

Prøv at søge efter Lenin og Stalin på http://www.leksikon.org. Der står en litteraturoversigt nederst.

En søgning på 'trotskij' på http://bibliotek.dk giver bl.a. følgende resultat:

BOG
Enko, K.
Lenin, Stalin, Trotskij

K. i T. Enko
2000. 380 sider, 24 tavler
Forlag: Tsentpoligraf
Sprog: Russisk
Serie: Tjastnaja zjizn vozjdej
Emne: historie ; kommunisme ; politik ; Sovjetunionen ; Rusland
Opstilling i folkebiblioteker: 97.9
Biografi om Lenin, Stalin og Trotskij
ISBN: 5-227-00613-X

(Jeg ser nu at den er på russisk)

Prøv ellers at søge på hhv. 'lenin', 'stalin' og 'trotskij' på http://bibliotek.dk.

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2005 af Peden (Slettet)

Husk på at leksikon.org før er blevet kritiseret som værende politisk "biased".

Prøv hellere at læse et udvalg af biografier, og døm derudfra.

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2005 af Garfield (Slettet)

Altås, der er jo flere lignelser den de tre du remsede op, ved ikke om du har tænkt over det?

Mr. Jones = zar nicholaii II
The Battle of the Cowshed = den bogerkrig der fulgte efter 1917-revolutionerne...
Frederik = Hitler...
og
The battle of the Windmill = USSR's engagement i VK2...

bare lige dem jeg kunne huske.. :)

varm karma
Lasse

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2005 af snakkepus (Slettet)

Den nemme løsning er vel at slå i op "Den Store Danske Encyklopædi"

Svar #5
29. november 2005 af neilpryde (Slettet)

Jeg takker for svarene, dog er jeg ikke hetl klar over hvad den danske encyklopædi er eller hvor man finder den.
Hvis der er andre der har andre lignelser, vil jeg meget gerne høre dem også.

Foreløbig tak for den fine hjælp.

P.s. kan desværre ikke russisk.

Svar #6
29. november 2005 af neilpryde (Slettet)

Jeg takker for svarene, dog er jeg ikke hetl klar over hvad den danske encyklopædi er eller hvor man finder den.
Hvis der er andre der har andre lignelser, vil jeg meget gerne høre dem også.

Foreløbig tak for den fine hjælp.

P.s. kan desværre ikke russisk.

Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2005 af snakkepus (Slettet)

Den Store Danske Encyklopædi = nationalt leksikon som du kan finde på dit bibliotek

Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2005 af sigmund (Slettet)

#2,
Jeg er godt klar over at leksikon.org er venstreorienteret. Derfor henviste jeg ham (#2) til litteraturlisten nederst, og ikke selve artiklen, selv om det nok kunne være interessant at sammenligne en artikel om Lenin eller Stalin i Den Store Danske Encyklopædi med en ditto på leksikon.org.

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2005 af Bosna92 (Slettet)

Du kan også prøve Wikipedia.org

Skriv et svar til: Biografier om Lenin, Stalin og Trotskij

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.