Studiebolig

Lejlighed - hvordan?

06. januar 2006 af EpoLulu (Slettet)
Hey.
Jeg opretter et indlæg herinde, fordi jeg er på Herrens Mark så at sige.
Jeg skal til Aarhus for at studere til september 2006. Men men men: Jeg mangler en lejlighed.
Jeg kunne godt tænke mig min "egen" lejlighed - forstået på den måde, at det kun er mig, der skal bo i den, med eget bad og køkken. Jeg er ligeglad med hvor stor den er og om det er en kollegielejlihed - dog helst en alm. lejelejlihed. Er der nogen, der har et forslag til hvordan jeg griber alt dette an?

Venlig hilsen EpoLulu

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Det bliver rigtig, rigtig svært for dig at få en lejet bolig. Du kan låne penge til en bolig eller få dine forældre til at købe en lejlighed til dig. Du lejer så lejligheden af dine forældre.

Brugbart svar (1)

Svar #2
06. januar 2006 af fixer (Slettet)

http://aarhus.dkby.net/lejligheder/

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2006 af 150972 (Slettet)

De fleste almindelige mennesker står på en venteliste når der er tale om lejebolig eller andelsbolig. Det er ikke ualmindeligt at være skrevet op i 20-30 år før man får et tilbud. Det er specielt i de større byer som Kbh. Odense og Århus det er svært at leje noget, med mindre man betaler 8000-10000 kr om mdr.

Brugbart svar (1)

Svar #4
06. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Held og lykke med "boligjagten"

Brugbart svar (1)

Svar #5
06. januar 2006 af Mads (Slettet)

Jeg vil anbefale dig at gå ind på kollegiekontorets hjemmeside:
www.kollegie8000.dk

Dér kan du se alle kollegierne i Århus, samt nogle få ungdomsboliger mm.
Det er ikke helt umuligt at få et kollegieværelse med eget bad, det har de fleste efterhånden, men eget køkken er straks lidt sværere.
Jeg synes ikke du skal afskrive at dele køkken med andre, da det også er meget vigtigt at have et socialt liv mens man studerer, ikke mindst i hverdagen.
Men du kan jo selv kigge efter på siden, og se om der er noget du er interesseret i.

Mads

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. januar 2006 af chichu (Slettet)

Det er nogenlunde muligt hvis du starter søgningen nu at få en ungdomslejlighed - men så kommer du også til at bo LANGT væk fra alting. Så hvis du kan lide 50 minutters cykeltur til universitetet, så er det den vej.
Jeg var dog en af de (meget) heldige, og fandt en lejlighed centralt, stor, billig og totalt tilfældigt, uden kontakter og faktisk kun efter 2 dages søgning. Men oddsene er små! Jeg fandt min inde på lejebolig.com.

Så jeg tror det mest realistiske er at slå sig til tåls med fælleskøkken eller lang transporttid istarten, og så opbygge kontakter og alt det der i løbet af det første års tid, hvorefter du så kan finde noget bedre. Det kender jeg mange, der har gjort. Men så på den anden side, kender jeg også mange, der blev så glade for at bo på kollegie, at de skiftede mening og blev boende ;-)

/Chichu

Svar #7
06. januar 2006 af EpoLulu (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen.

Hvis jeg nu beslutter mig for at købe min egen lejlighed, hva ska jeg så regne med at skulle afdrage hver måned - er der nogen, der har en idé om dette?
Det er journalisthøjskolen jeg kraftigt satser på, at blive optaget på, og den ligger i Skejby, i udkanten af Aarhus. Lejligheden behøver altså ikke at ligge i centrum af Aarhus.
Er der nogen af Jer, der kender en god boligforening som det vil være en god idé at jeg melder mig ind i?

Venlig hilsen Inge-Lise

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Hvis du køber en lejlighed behøver du ikke at skrive dig op i en boligforening. Du skal bare henvende dig hos en ejendomsmægler. De fleste ejendomsmæglere ved en masse om forældrekøb (fordele, osv). De holder endda foredrag om emnet.

Svar #9
06. januar 2006 af EpoLulu (Slettet)

Nej, det ved jeg godt. Det var mere, hvis jeg valgte at ville leje.

Skriv et svar til: Lejlighed - hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.