Historie
Gotisk byggestil
29. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej.
Hvad kendetegner den gotiske byggestil? Og hvad med renæssancen (Hvad ændrer sig)?? På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Thiim
Hvad kendetegner den gotiske byggestil? Og hvad med renæssancen (Hvad ændrer sig)?? På forhånd tak for hjælpen.
Med venlig hilsen
Thiim
Svar #1
29. november 2003 af Rexen (Slettet)
Nu ved jeg ikke ret meget om sådan noget - men muligvis du kunne hente inspiration her ?
http://hjem.get2net.dk/projektleder/gotik.htm
God fornøjelse :-)
http://hjem.get2net.dk/projektleder/gotik.htm
God fornøjelse :-)
Svar #2
29. november 2003 af Rexen (Slettet)
hov - der var jeg lidt for hurtig ..
http://hjem.get2net.dk/projektleder/index.html
Der kan du finde noget om alle mulige stilarter - også renæssancen :-)
http://hjem.get2net.dk/projektleder/index.html
Der kan du finde noget om alle mulige stilarter - også renæssancen :-)
Svar #3
29. november 2003 af SP anonym (Slettet)
12. – 16. årh.: Gotisk stil
- Spidsbuer
- Bygningerne og figurtegningerne var domineret af lange lodrette linjer.
- Skikkelserne = forfinede, slanke, smalle skuldre og lange legemer.
- Kroppe + baggrundskulisser = stiliserede, har ikke realistisk legemsfylde og dybde.
14.- 16. årh.: Renæssance
- Nyorientering + kreativ aktivitet
- Genfødsel af antikkens klarhed og harmoni.
- Bestræbte sig på at overføre virkeligheden til billedfladen (15. årh. Naturalisme)
- Dybdevirkning
- Accept af nøgenhed
- Portrætkunstens udvikling (ikke blot som symbol)
- Udforskning af rummets perspektiv + lysets virkning på farverne.
- Forening af kirkelige og klassiske værdier
- Eksempler på højrenæssancens pragtbyggerier:
- Peters-kirken med Michelangelos kuppel
- Michelangelos udsmykning af det Sixtinske kapel
- Rafaels udsmykning af Vatikanets Stanzer.
- Spidsbuer
- Bygningerne og figurtegningerne var domineret af lange lodrette linjer.
- Skikkelserne = forfinede, slanke, smalle skuldre og lange legemer.
- Kroppe + baggrundskulisser = stiliserede, har ikke realistisk legemsfylde og dybde.
14.- 16. årh.: Renæssance
- Nyorientering + kreativ aktivitet
- Genfødsel af antikkens klarhed og harmoni.
- Bestræbte sig på at overføre virkeligheden til billedfladen (15. årh. Naturalisme)
- Dybdevirkning
- Accept af nøgenhed
- Portrætkunstens udvikling (ikke blot som symbol)
- Udforskning af rummets perspektiv + lysets virkning på farverne.
- Forening af kirkelige og klassiske værdier
- Eksempler på højrenæssancens pragtbyggerier:
- Peters-kirken med Michelangelos kuppel
- Michelangelos udsmykning af det Sixtinske kapel
- Rafaels udsmykning af Vatikanets Stanzer.
Skriv et svar til: Gotisk byggestil
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
