Historie

Studentereksamen

20. februar 2006 af Mariek (Slettet)
Hejsa

Ja, jeg ville blot høre om I kunne give nogle tips til studentereksamen i historie. Det er et stort pensum, hvordan kunne man evt. gribe det hele an mht. noter osv?? Har I nogle gode tips, så man evt. kunne komme i gang med at indsamle og have styr på faget historie, så selve eksamen kan gå nogenlunde? Jeg er allerede begyndt at blive NERVØS, fordi jeg ved ikke hvordan jeg skal få styr på historie. Der er jo så meget, især når ens hukommelse ikke er så kanon. :(:::::......

Hilsen Tude Marie :(::..

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Du ved da ikke allerede om du skal op i Historie?! Jeg kan huske at vores lærer var ligeglad med de regler, så vi fik af vide præcist hvor meget vægt hun lagde på de forskellige emner.

Til gengæld kan en lærer oplyse hvor stor belastning vedkommende kommer til at have i den kommende eksamenspriode.
Hvis din lærer har en belastning på f.eks. 20 timer, og vedkommende har to 3.g klasser i His og to 3.g klasser i Dansk, så er sandsynligheden for at du kommer op, forholdsvis lille.

Svar #2
20. februar 2006 af Mariek (Slettet)

ja, det er jeg opmærksom på Dr. Molbio. Men HVIS nu jeg skal op i historie, så er det jo godt at jeg har forberedt mig til historie og fået styr på mine noter osv. Fordi det er ikke blot et års pensum historie. Der er også emner, som jeg har haft svært ved, ¨så jeg ville bare sørge for at komme igang noget før inden det er forsent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Jeg har tog pensum under armen, og gik på biblioteket, og hængte en trailer bag på bilen og lånte halvdelen af biblioteket. På den måde fandt jeg hurtigt nogle bøger som jeg bedre kunne forstå, og som var meget bedre end de (budget) bøger skolerne har råd til.
Denne metode tager tid, men du er jo også tidligt ude.

Biblioteket har også en fin samling af video(DVD) film, som også præsentærer netop historie på en fin og hurtigt måde. Eksempelvis kan du "lære" amrikansk borgerkrigs historie på ca. to timer, som også giver et godt overblik over hele situationen.

bare et par forslag, som sikkert er individuelle...

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2006 af iB (Slettet)

Ikke vær bange for at bjørnen skal kaste sten på dig før den har skudt sig ud af glashuset (eller noget i den stil...)

Beundringsvædig du allerde bekymre dig om det :) -En god måde at BANKE noget ind i hovedet på, er at læse det, og tage notater samtidig, og så efter hvert kapatitel skrive et lille refreat til dig selv. Et par dage efter kan du så gå hurtig gennem dine noter, og hvis du så igen efter godt en måned går i gennem dine noter en gang til, og læser op der du kan mærke du har huller, så burde den være der.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2006 af FredeW (Slettet)

Og ellers kan en tråd som den her måske hjælpe dig:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=107417&h=eksamensspørgsmål

Den kan måske give dig en ide om, hvordan et typisk eksamensspørgsmål er opbygget, og hvad der inden for de bestemte emner er smart at have styr på samt hjælpe dig til at tænke på den rigtige måde

Svar #6
21. februar 2006 af Mariek (Slettet)

Hej

Ib siger; "En god måde at BANKE noget ind i hovedet på, er at læse det, og tage notater samtidig, og så efter hvert kapatitel skrive et lille refreat til dig selv."

Jeg skal bare lige se om jeg har forstået det :) Ib mener du, at jeg skal sidde med mit pensum i historie og fra hvert emne, de kilder vi har analyseret osv, skal jeg bare tage noter til dem????

Uha, jeg ved ikke hvordan jeg skal give struktur på det, det er jo stort pensum, selvom man har fulgt med i historie. Det er bare det sidste skridt der skal tages.
:(:...

Skriv et svar til: Studentereksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.