Teknologi

Forsyning(hjælp med emnevalg)

24. marts 2006 af forza-magica (Slettet)
Hej allesammen

Jeg går i 1.g på HTX. Vi har lige fået et oplæg til et nyt teknologiprojekt med temaet "Forsyning".

Den har jeg lidt svært ved at komme igang med. For det første, fordi det ikke lige er et emne som har min interesse og for det andet fordi jeg har svært ved at finde et produkt som jeg kunne lave i relation til nogle af projektoplægene, som er:
-Energiforsyning
-Fødevareforsyning
-Vandforsyning
-Råstofforsyning
-Informationsforsyning

Dog kan jeg sige at det som lød mest spændende var fødevareforsyning, hvor jeg mener, at der er et problem med vejnettet. Altså der er nogle steder som er svære tilgængelige.
Og for det andet at lave noget pulveriseret mad som let kunne transporteres til ofre efter forskellige naturkatastrofer.

Men har svært ved at vælge imellem dem. Vil gerne arbejde med det med vejnettet, men det er jo ikke et problem som er så nemt at løse for en som går i 1.g.
Og det andet forslag lyder som noget som er for nenmt/kedeligt.

Har I nogle forsalg til hvad jeg evt. skulle vælge, og hvordan jeg så kan lave en problemanalyse til det valgte problem??

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2006 af Meesalith (Slettet)

Det var det jeg var oppe i sidste år :D

Jeg skrev om informationsforsyning hvor jeg så skrev om en server. men jeg kan så også godt lide at arbejde med hjemmesider, computer og den slags. Den opgave jeg lavede fik jeg 10 for, men desværre var den alligevel ikke god nok til studieportalen...

Der var nogle der skrev om nød organisationer og hvordan de hjalp med at forsyne katastrofeområder med de ting de havde brug for.

Med hensyn til energi forsyning kunne du skrive om en vind mølle fx. Det var der også en der gjorde.

Mulighederne er ret store, så du kan faktisk vælge det du helst vil lave.

Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2006 af piper (Slettet)

Jeg var oppe til eksamen i den med 3 andre. Vi tog energiforsyning mener jeg. Vores emne passede lige godt på 2, så det var lige meget hvilket et vi valgte.

Vi skrev om erstatning for fossile brændstoffer med henblik på ethanol. Professor Birgitte Ahring (tror det staves sådan) og en anden seniorforsker har opfundet en meget smart metode at fremstille billig ethanol på. Det kan fremstilles ud af halm. Vi lavede et forsøg hvor vi selv prøvede at udvinde ethanol fra halm på flere måder. Desuden lavede vi et forsøg ved at fremstille en ethanol-brændselscelle (et forsøg anja fra dr har lavet).

Vi fik 11, men vi var også 4, så det trak lidt ned.

Det var ret ambitiøst. Hvis du er interesseret så skriv.

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2006 af jacokos (Slettet)

Det har jeg også haft :) Min gruppe valgte vandforsyning og fokuserede på vandspild i kraft af vandrørsystemets dårlige forfatning i Danmark. Interessant emne :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
24. marts 2006 af figaro8 (Slettet)

ved energiforsyning kunne du jo skrive om solfangere fx, så kommer du helt sikkert også ind på Ærø hehe

Skriv et svar til: Forsyning(hjælp med emnevalg)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.