Historie

Tricoloren

07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)
Hey!

Det franske flag tricoloren er jo som bekendt rødt,blåt og hvidt, men betyder farverne ikke noget?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2004 af Mads (Slettet)

Jo, det gør de da sandelig.
De betyder: Liberté, Egalité et Fraternité, oversat til dansk; frihed, lighed og broderskab, i den rækkefølge de optræder på flaget.


Svar #2
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Blå = Frihed, hvid = lighed, rød = broderskab ?

Svar #3
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

Man burde måske lige for en sikkerheds skyld tilføje at farvernes rækkefølge er: blå, hvid, rød.
Farverne er en blanding mellem kongens (hvid) og Paris´(blå og rød) farver.
I starten af den franske revolution var det kun Paris's farver der udgjorde den såkaldte cocarde som revolutionærerne bar. Men lederen af Parisergarden, der stadig støttede kongen, fik indført den royale hvide, efter at kongen også bar denne cocarde. Man kan sige at kongen således formår at redde sit skind, da han ikke just var populær på dette tidspunkt.

Håber at det hjælper en lille smule, ellers er du velkommen til at stille spørgsmål. Jeg skal forsøge at besvare dem så godt jeg overhovedet kan.

Mads

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2004 af Mads (Slettet)

Det jeg ville forsøge at nå frem til var, at det er revolutionens farver der står, ikke bare side om side med kongens, men også rundt om.
Så man kan sige at flagets farver har ikke bare en symbolsk betydning i mere end en forstand, men også en stærk historisk betydning.
Jeg vil derfor ikke sige at man kan sige at hver enkelt farve i flaget har en bestemt betydning, men derimod at flaget som helhed bærer en enorm symbolsk betydning.
Men hvis man har et nogenlunde kendskab til revolutionens forløb er det noget nemmere at forstå.
Jeg er ked af at jeg ikke lige kan forklare det bedre lige nu, men hvis du har spørgsmål skal jeg glædeligt besvare dem så godt jeg kan.

Mads

Svar #5
07. januar 2004 af SP anonym (Slettet)

#3 Det er helt perfekt. Jeg mente nemlig også at den ene symboliserede kongen. Tak for det!

Skriv et svar til: Tricoloren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.