Oldtidskundskab
sokrates
29. maj 2006 af
rizza (Slettet)
Sidder og læser nogle noter til sokrates' forsvarstale og kom til at tænke på; hvad betyder følgende:
Majeutisk metode
Ekspertargumentet
Demangovælde
Værdirelativister
Majeutisk metode
Ekspertargumentet
Demangovælde
Værdirelativister
Svar #1
29. maj 2006 af JuraVirgin (Slettet)
Majeutisk metode = "fødselshjælpermetoden" = folk bringes ned på et "nulpunkt", hvorfra de via retoriske spørgsmål efterhånden gøres i stand til at se "sandheden"
Ekspertargument = der henvises til verdslige el. metafysiske autoriteter
Værdirelativisme = der er flere "sandheder" = det drejer sig ikke om at finde "sandheden", men om at være bedst til at manipulere masserne m.v. (sofismen)
Ekspertargument = der henvises til verdslige el. metafysiske autoriteter
Værdirelativisme = der er flere "sandheder" = det drejer sig ikke om at finde "sandheden", men om at være bedst til at manipulere masserne m.v. (sofismen)
Skriv et svar til: sokrates
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
