Oldtidskundskab

Herodot hjælp det

30. maj 2006 af thell (Slettet)
Hey ville høre om der er nogen der kan hjælpe mig med herodot perserkrigen, jeg har læst den hele og kan godt give et referat, men det er så også det. for ved ikke hvad jeg skal sige om den til min eksamen. Har ikke noget problem ved platon og finde ting og snakke om men herodot er helt vildt svær sys jeg nogle der kan hjælpe skal til eksamen onsdag alt i morgen..

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2006 af AbCdE.. (Slettet)

har os problemer til den samme, har ik rigtig nogle noter til den..ved heller ik rigtig hva man ska fortælle om den..det er bar noget...

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2006 af Hvamos (Slettet)

hej

du bør afgjort komme ind på Herodots krivemåde, den er helt forskellig fra f.eks Homer. hvor homer bruger mythos bruger herodot logos.

om selve teksten (går udfra at det er Kroisos vi snakker) bør du komme ind på: tragisk ironi, begreberne hybris, nemesis, sofrosyne og tyche og deres sammenhæng. derudover også ate.

hvis du har disse begreber i tankerne mens du læser bliver det meget klart hvad teksten handler om. jeg har 6-8 sider com-skrevne noter som du/I kan få et eksemplar af, det er dog i formatet .one (kan kun åbnes af onenote - en trial kan hentes på microsofts hjemmeside)

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2006 af pïlle (Slettet)

hej er en lille smule lost på herodot, synes dine #2 fagudtryk lyder som guldkorn men kan du evt forklare begreberne logos, sofrosyne og tyche og hvor de er gældende i kroisos.. har du et eksempel på tragisk ironi i kroisos??? :)

Skriv et svar til: Herodot hjælp det

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.