Teknologi

Tips til fremlæggelse

04. juni 2006 af Chimer (Slettet)
Jeg skal op og forsvare mit eksamensprojekt omkring Brøn her på tirsdag. Jeg ville bare spørger om der er nogen der har nongen tips til hvordan man giver sin fremlæggelse et ekstra pift.

Og en mulig disposition over fremlæggelsen?

Brugbart svar (3)

Svar #1
04. juni 2006 af mackie (Slettet)

På min skole lagde de meget vægt på at man brugte særligt meget tid på afprøvningen og forbedringsforslag + hvis man har opdaget noget nyt siden man skrev rapporten (det kan både være at man har lavet en opfølging på afprøvningen, lavet flere forbedringsforslag eller fundet nogle nye artikler mm)

Men jeg kom da kort igennem det meste der var i rapporten.Men der er jo ingen gund til at snakke 10 minutter om de forskellige løsningsforslag man har eller aaalt det man skrev i behovsundersøgelsen... men mindre det selvfølgelig er fordi man ikke rigtigt har skrevet noget i de afsnit :)

Men du skal bare huske på at de har læst rapporten, så det tæller godt op hvis man viser at man har været lidt aktiv siden man afleverede rapporten. Og den kan ikke understreget nok.... afprøvning og forbedringsforslag!!... hehe

Ja, og hvis man har noget med om hvordan ens produkt kommer til at påvirke livet for folk og samfundet (nok teknologivurdering) så er det også ganske relevant og vigitgt og skal derfor selvfølgelig også have sin plads ved eksamen.

Nu har jeg skrevet ret meget... hehe.. men opsummerende... vælg nogle få afsnit ud som du vil fokusere på, mens du kun hurtige gennemgår de resterende afsnit.


Tips. Jeg havde om museskader og eftersom jeg selv havde en, så synes jeg jo at mit projekt var ret spændende, hvilket stårlede meget igennem til eksamen... så et godt råd.. jo mere du kan virke engageret jo bedre. Du skal vel nærmest forestille dig at du står foran nogle der skal købe din ide, og at du skal overbevise dem om at det du har lavet er det bedste (men du skal være parat til at indrømme fejl og komme med forbedrende forslag selvfølgelig)

Tips 2: Du kan med fordel lave et eller andet i siden eller bunden af din powerpoint hvor man under hele fremlæggelsen kan se hvilke punkter du vil igennem og hvor du er nået til (altså din disposition er tydelig fx med en markering af det afsnit du snakker om)--- hvis du forstår?

Brugbart svar (3)

Svar #2
04. juni 2006 af miss HTX (Slettet)

Jeg var oppe i teknologi sidste år, og lavede et powerpoint show, og det virkede rigtig godt for man har hele tiden noget at forholde sig til hvis man taber tråden.
Vores teknologilærer gik meget op i hvilken målgruppe produktet var bestemt til, og den samfundsmæssige del, hvad gør den ved samfundet.

Pøj pøj med det

Svar #3
04. juni 2006 af Chimer (Slettet)

#1

Jeg forstår skam godt, tror jeg. Mange tak til jer begge :)

Brugbart svar (3)

Svar #4
04. juni 2006 af mackie (Slettet)

ah ja...! målgruppe og afsender er også vigtigt.. ved ikke hvilket værksted du har lavet det i, men hvis det er medie, er det klart noget du skal gøre lidt ud af også :)

- og gerne i forhold til afprøvningen.. til eksamen var de ganske gæade for at jeg både have afprøvet mit produkt på både afsneder og målgruppen. (jeg lavede medieprodukt) og at jeg lige før eksamen havde lavet en opfølging på afprøvningen. Det faktum at folk faktisk stadig, en måned efter, havde mit produkt liggende til brug var en super ting at have med. For hvis afprøvningen viser at det virker, så har de jo svært ved at modsige det :D

Svar #5
04. juni 2006 af Chimer (Slettet)

Som produkt har jeg lavet et forsøg der opviser sammenhængen mellem varmebehandling og tab af vitaminer. Altså hvormange vitaminer der tabes hvis man f eks koger kartofler.


Skriv et svar til: Tips til fremlæggelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.