Engelsk

Mundtlig eksamen FSA

06. juni 2006 af siijay (Slettet)
Hej eksperter og stræbere :)

Jeg står og skal til mundtlig eksamen på torsdag, og jeg søger råd, der skal hjælpe mig med at lave det forventede 11-tal om til 13.

Jeg har et godt næsten flydende engelsk, og jeg er god til at analysere og fortolke. Jeg mangler bare noget, der kan give de sidste marginaler. Evt. noget mere perspektivering? Nogle hints? Hvad er vigtigt?

På forhånd tak.

Fyr løs :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2006 af Niniel (Slettet)

Tja, det kommer jo lidt an på din tekst, men min erfaring er at det altid er godt at relatere til noget samfundsmæssigt, og så er der jo altid dy dyre ord, altså fagudtryk, selvom det ikke altid er relevant at bruge, men hvis du kan få det med på en måde hvor det passer ind så vil jeg helt klart gå efter fagsprog, eller ord der i reglen volder problemer mht. udtalen.
Der er også det der med at styre eksaminationen, lav en disposition så du ved hvad du vil sige, start gerne med at fortælle lærer og cencor på engelsk hvordan din dagsorden ser ud.
Prøv at inddrage andre tekster.
Prøv at tale så lidt som muligt om de tekster du egentlig er oppe i, det skal selvfølgelig forståes som at du skal gøre rede for dem sådan at der ikke er noget at komme efter, men prøv at gøre det kort idet du så har mere tid til at imponere med hvad du ellers kan.

Svar #2
06. juni 2006 af siijay (Slettet)

Hvilke fagudtryk kunne det fx være?

"så har mere tid til at imponere med hvad du ellers kan." - Hvad kunne det ellers være?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2006 af TheKo (Slettet)

Mht. ordforråd så er det en god ting at kunne vise at du har styr på synonymer, at du kender flere ord der betyder det samme.

Lad os sige du skal tale om skæbnetro. I det tilfælde skal du sørge for at bruge varierende ord og gerne bruge forskelige ordklasser af samme ord, fx:


inevitable - inevitably - inevitabilty
unavoidable ...

osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2006 af Niniel (Slettet)

#2 Ja, fagudtryk, det er næppe sandsynligt at du kommer op i en tekst om planter, men ord i den sammenhæng kunne være: chlorophyll, glucose, nucleus.
Hvis der er nogle af den slags ord du kan proppe ind er det ikke dårligt at gøre det.

De ting du så har tid til er netop at vise hvis du ved nogetsamfundsmæssigt som kunne relateres til teksten, eller en aller anden form for viden som har noget med emnet at gøre men som ikke behandles i teksten.
Hvis du for eksempel har en tekst hvor religion er nævnt på en eller anden måde kunne du for eksempel komme ind på noget om religion i vores samfund hvis det er relevant for teksten, eller måske noget om religioners udvikling, eller snakke om den konkrete religions idealer og tanker osv.
Den slags ting har man tid til hvis man får den tekst man er oppe i afviklet hurtigt og præsist, for så skal man jo underholde dem med et eller andet og enten vil de begynde at pille rundt i teksten eller hvis du har et eller andet spændende at sige i den sammenhæng lade dig sige det, og det er der man kan hæve den til 13, når man viser at man ikke bare kan forstå en tekst på engelsk og fremlægge den på næsten flydende engelsk, men hvis du også kan det *mere* så er der noget at imponere med og så kan du være heldig at de bliver så imponerede at de giver dig 13.
Held og lykke med det i hvert fald.

Svar #5
06. juni 2006 af siijay (Slettet)

Hvordan kan jeg så forberede mig? Altså udover at læse pensum (hvis det overhovedet er så nødvendigt?) og lave en disposition.

Svar #6
06. juni 2006 af siijay (Slettet)

De overordnede emner er:

Love
Town or country
Nature
Identities
Leaving Home
Folklore, fairy tale and horror

Skriv et svar til: Mundtlig eksamen FSA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.