Oldtidskundskab

Medea

07. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)
Er igang med at analysere Medea og allerede starten forvirrer mig.

Er forfatteren fortælleren også?

Jeg forstår ikke helt hvem der er der snakker fra vers 3 til 12.
For fortælleren siger at gid aldrig Pelionskovens fyr var blevet hugget om til årer så helterne kunne drager ud på togt. Og gik Jason aldrig havde beståen prøven om at få fat i det gyldne skin for så MIN frue Medea ikke var taget afsted sammen med Jason??..

min frue? =/ Hvem er det der fortryder alt dette?

Svar #1
07. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Senere i vers. 37 står der:
Jeg ved, hvordan hun er, hun tænker kun på hævn.

Så vidt jeg ved så Ammen kender godt Medea og kan læse hendes tanker osv. men på dette tidspunkt er ammen slet ikke kommet ind i handlingen... forvirret =/

Brugbart svar (2)

Svar #2
07. juni 2006 af zjoz (Slettet)

vers 1-48 er ammenens monolog
vers 49-95 er dialog mellem ammenen og husslaven
vers 96-130 Ammen + Medea

vers 1-130 = prolog

dvs.
1) Ammenen fortryder ikke, men sørger på Medeas vejne, fordi Medea ønsker at tage sit eget liv
2) Ammenen frygter Medeas hævn

Svar #3
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Okay... tak for det.... jeg sys bare at jeg har svært ved at komme igennem idet.... aner ikke hvad jeg skal gøre =/...

Svar #4
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Vi har fået en side om hvordan medea er opbygget. Så står der:

''Korangen her er da også utraditionel: den indelses med et anapæstisk afsnit (dvs. i marchrytme), først fra vers 149 begynder den egentlige korsang - dog med iblandede anapæster ved ammen og Medea.''

Hvad er traditionel korsang? Bare det med at der er strofe - modstrofe?

Svar #5
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Endnu flere:

Hvorfor påkalder Medea Artemis? Hun er jagtkvinden? :S

Svar #6
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Endnu flere:

Hvorfor påkalder Medea Artemis? Hun er jagtkvinden? :S

Svar #7
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Endnu flere:

Hvorfor påkalder Medea Artemis? Hun er jagtkvinden? :S

Svar #8
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Ja så'n går det når man er helt forvirret, men skriver forkert og sender tre gange :S... jagtgudinden skulle der selvfølgelig stå...

Brugbart svar (2)

Svar #9
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

#4
Normalt er korsangen rolig og reflektererne. I Medea er der action/drama fra start. Hun vil jo slå sig selv ihjel, derfor er der brugt marchrytmer.

#8
Medea er præstinde for Artemis.

Svar #10
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Men jeg læste et eller andet sted at Euripides lægger ikke så meget vægt på koret som andre digter gjorde.. og samtidig prøvede han at reformere koret både dramatisk og musikalsk men det lykkedes ham ikke så godt og at korsangene virker ofte som selvstændige lyriske digte..

Artemis er måne- og jagtgudinden. Findes der ikke også en anden månegudinde?

Har lagt mærke til at du kan en del om old, du må være en af dem der får 13 til eksamen =D...

Brugbart svar (2)

Svar #11
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

#10
Det er rigtigt, at det ikke gik så godt for Euripides med at reformere koret. Det er bl.a. også derfor, at stasimonerne ikke er specelt reflektererne, men i stedet dramatiske, som du skriver.

Artemis var gudinde for jagt, dyr og frugtbarhed, men ikke for månen.

Perse er månegudinde. Gift med Helios, og med ham har hun fået Kirke, som vi kender fra Odysséen, og Pasiphae, som du sikkert har hørt om i myten om Kong Minos' labyrintsom. Hun er også kendt med navnene Perseis og Neaira.

Jeg kom desværre ikke til eksamen i old.

Svar #12
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Det var nemlig også derfor jeg ikke kunne forstå det... for der står faktisk i både mine egen og min venindes notater står der at hun er månegudinden også.... og i min venindes notater står der at Artemis hjælper kvinder i nød og derfor kalder Medea på hende, men så vidt jeg har læst mig frem så hjælper Artemis kvinder i barselsengen og så noget med at kvinderne faktisk døde også bagefter...

Jeg ved ikke om jeg skal jeg er ked af at du ikke kom til eksamen eller hvad jeg skal sige... hehe.. du ville jo åbenbart gerne...

du har vel ikke nogen notater som du så ikke skal bruge til meget som du kunne dele? Kunne ivertfald bruge alt jeg kan få til Medea..

Følgende er opgivet:

Medea
Odyssen, 6. og 9. sang
Solon: Herlige døtre af Zeus
Theokrit: Kariterne, Thyrsis og Hylas
Kong Kroisos
Symposion
+ MANGE monumenter... hehe

Medea er hvad der skræmmer mest fordi der er så meget at læse..

Må jeg godt spørge hvor du får din viden fra? hehe.. det lyder lidt sjovt, men læser du bøger eller hvordan?

Brugbart svar (2)

Svar #13
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

#12
Alle de notater jeg har er lånt ud til mine venner, så derfor kan jeg desværre ikke hjælpe dig med det.

I løbet af året har jeg lånt bøger på biblioteket, men jeg afleverede dem, da jeg fik at vide, jeg ikke skulle op i old.

Hvis du vil ofre penge på din eksamen så køb "Alverdens mytologier". En fantastisk bog om religion og samfund.

Svar #14
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg har været på biblo men desværre er der ca. 2-3 måneders ventetid...=/

Brugbart svar (2)

Svar #15
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

så må du vel nøjes med internettet.

Svar #16
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Ja.. jeg tror også at jeg er kommet til et punkt hvor jeg simpelthen har for mange noter.. alt for meget information til mit lille hoved... hehe...

jeg ved bare ikke, jeg har helt til d. 16 så jeg tænkte at jeg ville til den tid kunne det hele udenad men nu har jeg spildt to dage på medea og jeg er langt fra færdig... jeg ved ikke om det er bare det der tager langt tid eller om resten også vil være så'n. Har virkelig bare svært ved at komme igennem det... og det er ikke fordi at det er svært af den grund =/

Brugbart svar (2)

Svar #17
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

Du har ikke spildt 2 dage på Medea, hvis du har lært noget af at læse bogen. Personligt kan jeg kun nå at læse 20-30 sider pr. dag.

Svar #18
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Jeg har ikke engang nået så meget... jeg bliver afbrudt meget fordi der er mange ting jeg ikke forstår, og så spørger jeg her på siden, og der går tid til folk svarer og imens kan jeg ikke fortsætte så... men jeg bruger imorgen på det også og så må jeg igang med de andre også.... :)

Brugbart svar (2)

Svar #19
08. juni 2006 af zjoz (Slettet)

Prøv eventuelt at læse hele tragedien igennem. Skriv ting ned du ikke forstår undervejs, og dan dig derefter et overblik. Til sidst kan du lave et samlet indlæg herinde over alle problemstillingerne, hvor du forhåbentlig kan få hjælp:)

Svar #20
08. juni 2006 af Blackbirdy (Slettet)

Det tænkte jeg også på... men hvad så hvis jeg så kommer op i det? er det så ikke en god ide at have skrevet notater til næsten hver eneste linje? er det ikke det man skal til eksamen? analysere sætning for sætning..

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 52 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.