IT

PC-arkitektur

14. juni 2006 af rizza (Slettet)
Jeg har fået et spørgsmål der lyder:

Beskriv hvad der menes med PC-arkitektur og giv eksempler på ydre og indre enheder.

Nogen der kan hjælpe??

Og Beskriv hvad der menes med begrebet programmering, herunder kildekde og programkode.

Er ret lost, så håber nogle vil hjælpe.

Svar #1
14. juni 2006 af rizza (Slettet)

Jeg har faktisk 6 spørgsmål, håber I kan hjælpe:
1. Hvad menes der med PC-arkitektur og hvad er ydre og indre enheder?
2. Hvad menes der med begreberne programmering, kildekode og programkode?
3. Hvad menes der med et Internet? (hvordan viser man opbygningen vha. et rigt billede)
4. Hvilken funktion har en browser?
5. Hvad anvender man hyberlinks til?
6. Hvordan kan man beskrive hvordan det kan lade sig gøre at få en hjemmeside på nettet?

Brugbart svar (2)

Svar #2
14. juni 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#1 kom med dine egne bud først?

Brugbart svar (2)

Svar #3
14. juni 2006 af SomeOneMore (Slettet)

har du evt prøvet at slå op i stikordsregisteret bag i bogen, hvis den har sådan et, omkring de første begreber?

Svar #4
14. juni 2006 af rizza (Slettet)

Er det rigtigt og kan man ikke sige mere?

FÅ HJEMMESIDEN PÅ NETTET
Man skal først finde ud af om man ønsker sit helt eget domæne, et købe domæne, eller om man vil lave en gratisside, men her får man kun et subdomæne hvor adressen kommer til at hedde eksempelvis www.webbyen.piatregub.dk.
Man skal købe plads på et webhotel, så de hoster ens side. Hvis man ønsker sit eget domæne bestiller man det gennem sin hostmaster, som så bestiller det hos dkhostmaster (hvis domænet skal ende på .DK.) Hvis man ønsker et .com domæne bestiller man det også bare gennem sin hostmaster som så sørger for at bestille det fra eksempelvis domain.com

Brugbart svar (2)

Svar #5
14. juni 2006 af SomeOneMore (Slettet)

#4 vil gerne hjælpe med denne opgave, men har rimelig travlt. Skal op i sidste eksamen i morgen. Hvornår skal du bruge det?

Med hensyn til det svar du lige kom med:
Ved subdomæner kommer ens domæne først. altså www.piatregrub.webbyen.dk, eller andre steder, hvor det ikke bliver registreret som et egentlig subdomæne, men blot mappe: www.webbyen.dk/piatregrub

Du skal ikke købe et webhotel. Du kan have din egen pc kørerne som hjemmeside server også. Det kræver blot IIS (hvis Windows) eller andre serverprogrammer (ex. Apache, der også er meget anvendt). Så skal du blot bestille et domæne direkte igennem dk hostmaster (mener jeg, er ikke sikker). Et domæne er blot et NAVN TIL IP-ADRESSE. Ligesom når du på en bils nummerplade skriver JENSEN istedet for "PE 08 932". domænet er altså blot for at gøre det nemmere, så man ikke behøver at skrive den nøjagtige IP adresse og port m.v. Det kaldes (RE)DELIGERING af et domæne, når det skal indstilles til en (ny) IP adresse

Men, som du så rigtig skriver, kan man vælge at outsource det til et registreret webhotel. Kom gerne ind på fordele og ulemper ved outsourced host/hjemme(egen)server.

Men skal læse, så kan desværre ikke nå at hjælpe dig med et fyldigt svar på de øvrige spm. i aften. Skal du ikke bruge det i morgen, kan du jo selv tænke lidt over de andre imens, til jeg kan være behjælpelig i morgen

Brugbart svar (2)

Svar #6
15. juni 2006 af SomeOneMore (Slettet)

Ok:
1 + 2 + 3) Du leder sikkert efter nogle specielle faglige besvarelser, hvilket ikke anvendes under alm. IT, men i datalogi, hvilket ikke er helt det samme.

4) En browser har den funktion, at den kobler dig på nettet, og lader dig "browse" (gennemse) hjemmeside, lagt op på en server. Altså et vindue til cyberspace, hvis du forstår. Den læser og tolker kildekoderne for en hjemmeside (html, javascript og andet serverscripts).

5)Hyperlinks anvendes til at forbinde to "tekststykker" (fra hyper TEKST markup language - HTML). Ethyperlink lader dig gå fra en tekst til en anden.

Skriv et svar til: PC-arkitektur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.