Oldtidskundskab

Iliaden

25. oktober 2006 af Minna25 (Slettet)
Hej, er lidt i tvivl om hvilken funktion guderne har i homers iliade. og hvordan deres indbyrdes forhold er?

og hvad betyder Nemesis?

håber der er en der vil hjælpe :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2006 af mathon

nemesis: (græsk: retfærdig vrede) i græsk mytologi den straffende eller udlignende retfærdighed, der ikke tåler overmål af lykke og straffer overmod.

Den græske hævngudinde er Nemesis

Svar #2
25. oktober 2006 af Minna25 (Slettet)

okay tak. men hva med eet med gudernes funktion?

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. oktober 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Altså, guderne spiller jo mange roller. For det første er guderne jo delvist årsag til den trojanske krig. Da Eris (stridens gudinde) kaster æblet ind med teksten "til den smukkeste", kommer de tre kvindelige olympere, Athene, Hera og Afrodite op at skændes, konsekvensen bliver at de spørger Paris hvem den smukkeste er med hver deres løfte, og den historie kender du godt.

Guderne har også en anden rolle fordi i krigen har de jo alle deres personlige favoritter, guderne er partiske. Apollon (Foibos Apollon) hjælper fx Achilleus ved at sende dødelige pile ind i grækernes lejr, og så videre og så videre.

Så guderne spiller en utrolig vigtig rolle. Sig til hvis du vil vide mere.

Svar #4
25. oktober 2006 af Minna25 (Slettet)

tak tak.

hvordan er gudernes generelle liv? bare ud fra 1.sang, og deres indbyrdes relationer? vil du ik svare hurtigt? skal bruge det i morgen. hvis du altså kan :)

Brugbart svar (2)

Svar #5
25. oktober 2006 af NuclearWarhead (Slettet)

Altså, guderne er partiske som sagt. I første sang ser du det fx ved at Apollon (og Zeus) holder med trojanerne. Hera derimod holder med grækerne.

Der er i slutningen af 1. sang en herlig scene med Zeus, Hera og Hephaistos. Fx ser man Heras stærke skinsyge, Hera bliver sur på Zeus fordi han har snakket med Thetis, Achilleus mor. Hera bliver så givet tørt på af Zeus at hun ikke skal blande sig hvor meget hun end er hans kone. Scenen slutter med at Hephaistos ikke vil se dem skændes, og han fortæller derfor den "sjove" historie at sidst han forsøgte at trodse/hjælpe, smed Zeus ham ud fra Olympen.

Som du ser, er der mange ting at tage fat på. Man skal blot læse teksten ;)

Skriv et svar til: Iliaden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.