Oldtidskundskab

Symposion

18. marts 2007 af Leah (Slettet)
Halløj,

jeg har valgt at skrive en litterær tekst af "Symposion" af platon, i dansk! Jeg har endnu ikke haft Platon i oldtidskunstskab, så står ret meget på bar bund.
Det er den lille historie om mennesket som engang sad sammen, men blev delt i to, og nu derfor længes efter sin anden halvdel.

Nogen som ved hvor jeg kan finde en analyse/gennemgang af denne tekst? Eller ved hvordan jeg kan lave en litterær tekst ud fra den?

På forhånd tak (:

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2007 af vebsi03a (Slettet)

I bund og grund handler symposion om en flok filisoffer til et druk gilde hvor de ønsker at hylde kærligheden. alle kommer med deres bud på hvordan den kan forklares, og den historie du referer til, er den om de androgyne mennesker. fortælleren mener at grunden til at vi mennesker tiltrækkes til forskellige køn, enten vores eget eller det modsatte, skyldes at vi en gang har siddet sammen med den anden halvdel. det vil sige at vi i dag går rundt og leder efter vores bedre halvdel, hankøn eller hunkøn. hvis du vil lave en litterær tekst ud af historien er udgangspunktet nok en fortælling om dem der leder efter den eneste ene, og deres anden halvdel.

Skriv et svar til: Symposion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.