Spansk

Si konstruktion

22. april 2007 af juliegg (Slettet)
jeg er meget i tvivl ang betingelseskontruktionerne / si konstruktioner på spansk..

I min gramatik bog står der man skal skældne mellem om det er noget som er gjort/kan lade sig gøre eller ikke gjort/ikke lade sig gøre og alt afhængig af det skal udsagsordene enten stå i nutid-fremtid eller datid konj - fortidsfremtid??? jeg er lidt forvirret.. :(


min sætning lyder: " da Clara takker sin mand, siger han, at hvis han havde udleveret Octavio, ville hans datter have begyndt at hade ham.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2007 af MHE (Slettet)

Du skal tænke over det på denne måde:

"Hvis jeg ikke kommer hjem i aften, så er jeg blevet gift med Jessica Alba".

I denne sætning Hvis (dvs. si) lig med noget fremtidigt = noget der kan lade gøre i fremtiden.

"Si no vuelvo a casa esta noche, es que me ha casado Jessica Alba". = præsens.

I disse tilfælde kan si KUN KUN KUN KUN tage præsens og ikke fremtid eller konditionalis (fortidsfremtid tror jeg den hedder)

Sæt det så over for:

"Hvis jeg havde giftet mig med Jessica Alba, havde jeg været en lykkelig mand" = jeg er ikke gift med hende (ærgerligt, ærgerligt).

Nå, men i denne sætning er der tale om noget irréelt, dvs. noget, der er tænkt, men altid sket. I disse tilfælde bruger impf. konjunktiv.

"Si me hubiera casado Jessica Alba, habría sido un hombre feliz".

Hvis det giver mening for dig det her, så burde du også kunne gætte dig frem til, hvilken form af verbet, du skal bruge.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2007 af MHE (Slettet)

men altid sket = men aldrig sket. Irriterende man ikke kan rette i sine indlæg.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2007 af Duffy

#2: Jah, ikke?!!!

SUPER Irriterende man ikke kan rette i sine indlæg.

Dette har jeg ved flere lejligheder efterlyst, men webmasterne her på sitet er åbenbart skide bange for at man går ind og sletter alle sine indlæg, hvilket iøvrigt ikke kunne falde mig ind. Ville tage for lang tid. :(

I andre fora, hvor jeg også skriver er denne feature standard. (Altså at man kan rette i sine EGNE indlæg)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2007 af MHE (Slettet)

#3 Jeg kan kun være enig i dine synspunkter.

Jeg synes virkelig, at dét, at man ikke kan rette, er for dumt. Specielt når man jo netop skal hjælpe med rettelser af forskellige tekster, det være sig matematik, fysik, oldtidskundskab eller hvad nu end, folk spørger om.

Hvis man som jeg ovenfor laver en tastefejl, der er vigtig for forståelsen, er det irriterende, at der skal oprettes et nyt indlæg for at fortælle, at der var tale om en slå- eller tankefejl.

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2007 af guero (Slettet)

Rørende enig!

Skriv et svar til: Si konstruktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.