Historie

ondskab

02. maj 2007 af Odense pige (Slettet)
hej alle sammen

Jeg er igang med at lave en projekt om Ku Klux Klan, det er både i historie og psy...

Det er psykologi delen jeg vil have hjælp til.

min problemformulering : hvem/hvad er ku klux klan?
hvad er deres formål med det de
gør mod de sorte?
hvordan kan det være at der så mange medlemmer af kkk, og at de alle er enige om deres syn på sorte, set fra historisk og psykologisk synsvinkel.

Det jeg har brug for hjælp til at hvad er det for nogen ting jeg skal have med fra psykologien???

håber nogen ka hjælpe har virkelig brug for det

Tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af Plafintarr (Slettet)

Jeg ville snakke om hvordan man får folk til at begå onde handlinger.
Man skaber et fjendebillede af dem man ønsker at få folk til at hade, og før eller siden tror de fleste på det der bliver sagt om ofrene. Ofrene skal fratages personlighed, så de ikke længere er mennesker, hvorved det bliver lettere at være ond over for dem. I forbindelse med ondskab kan du også snakke om ansvar. Man har jo lavet eksperimenter hvor folk fik ordre til at give et andet menneske strøm, fordi de havde fået at vide at personen havde løst en opgave dårligt. Personen der fik strøm fik ikke strøm i virkeligheden men var en skuespiller, og forsøgspersonerne forsøgte efterfølgende at fralægge sig ansvaret ved at sige at skuespilleren fortjente at få stød og at de desuden havde fået ordre til at trykke på strømknappen.
Så er der også det der adfærdspsykologi, hvor man får folk til at forbinde et fænomen med et andet, f.eks. kan man påføre en person smerte samtidig med at man viser en film om vold. Det er der en film hvor de gør. Personen er en voldelig fængselsindsat. Så er det meningen at personen skal komme til at forbinde vold med noget ubehageligt. Problemet er bare at personen også kommer til at forbinde musikken i lokalet med ubehag og smerte, så det er ikke let at styre.

Ved ikke hvor meget af det du kunne bruge, men held og lykke. Det lyder som en svær opgave.

Svar #2
02. maj 2007 af Odense pige (Slettet)

det lyder meget godt det du skriver her, altså så det vil sige jeg skal ind på hva ondskab er oghvordan det kan komme tiludtryk? og hvorledes mennesker reagerer i grupper, og hvilken konsekvenser det kan have.

og så skal jeg ind på adfærdspsykologi altså det med hvordan mennesket ka blive påvirket af andre igruppen, og hvordan man hjernvasker folk???

ER DET RIGTIGT FORSTÅET???


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af Plafintarr (Slettet)

Jah, ved ikke om de der racistiske hættemåger går og hjernevasker folk men det ku jeg forestille mig.

Svar #4
03. maj 2007 af Odense pige (Slettet)

Ok...

Tak for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2007 af T83 (Slettet)

Maaske du kan finde hjaelp naar du leder efter oplysningerne om "gruppedynamiken" og "gruppeidentitetet". Dvs. naar man er medlem i en gruppe, saa begynder man at naerme sig gruppens mening for at vaere en god og accepteret medlem. Endvidere begynder man at se ned paa ikke-medlemmer for at rose den egen gruppe. Og man begynder at lede efter forskelle mellem de forskellige grupper, for at adskille mellem gruppemedlemmer og ikke-medlemmer og for at finde en dimension, hvor man kan rose den egen gruppe (fx, vi er meget smartere og mere cool end de andre og jeg er privilegeret fordi jeg er med i den coole, smarte gruppe). Det er en vigtig proces, fordi de grupper, vi tilhoerer udgoer ogsaa vores eget identitet (dvs. vi foeler os som medlemmer af vores familie, peergroup, skole, by, kommune, land, kontinent).

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2007 af Chr26 (Slettet)

I nogle citatbøger(fås fx på biblioteket) kan der være et afsnit med citater om "ondskab", som du måske kan bruge i din opgave? ( :

Skriv et svar til: ondskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.