Oldtidskundskab

Ødipus

17. juni 2007 af sdj (Slettet)
Hej.

I Ødipus Vers 462 - 631:

Hvad er Kreon der for en politikertype?

Svar #1
17. juni 2007 af sdj (Slettet)

Lige et spørgsmål mere:

Hvorfor stopper Ødipus op i vers 557 i hans diskussion med Kreon?

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2007 af alisdair (Slettet)

hey. Man kan kalde Kreon mellemledet mellem folket og Ødipus. Han sender deres bønner videre. Desuden er han meget populær blandt folket (s. 39 l.2) hvis du har samme bog.
Desuden er han selvsikker og velovervejet.

Til dit andet spg. er det fordi Ø. afbrydes af Kreon midt i det hele. Det hedder sticho mythí, og får det til at gå hurtigere

Svar #3
17. juni 2007 af sdj (Slettet)

Hvorfor afbrydes Ødipus, hvad betyder sticho mythí direkte oversat, og hvad får det til at gå hurtigere?

Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juni 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg har desperat brug for hjælp til Apollonhymnen og Afroditehymnen!

Jeg har lavet en tråd om det, men ingen svarer! Jeg har virkelig brug for et referat af begge tekster, for at være 100% sikker på handlingen!


Svar #5
17. juni 2007 af sdj (Slettet)

Tak fordi du opretter det i min (:

Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juni 2007 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jeg prøver blot at gøre folk opmærksomme på det! Der må være nogle som har arbejdet med dem..

Brugbart svar (1)

Svar #7
17. juni 2007 af alisdair (Slettet)

de skændes, så Kreon afbryder ham pga. han er ophidset og irriteret. Ødipus har lige beskyldt Kreon for at han vil nappe tronen fra Ø.

Sticho = verslinie
mythí = tale
= enkelte linier der overlapper hinanden, så skuespillet går hurtigere og skaber en mere intens stemning

Skriv et svar til: Ødipus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.