IT
lidt hjælp til java!
11. november 2007 af
E=m*c^2 (Slettet)
der er lige et par begræber som jeg ikke helt har styr på:
hvordan man bruger static i java og hvad der er forskellen på en static klasse og ikke-statik klasse.
hvordan man bruger static i java og hvad der er forskellen på en static klasse og ikke-statik klasse.
Svar #1
11. november 2007 af kleif
static angiver man kan kalde funktionen, uden at oprette en instans af objektet.
Svar #2
11. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Den bruges fx til en testdriver;
public static void exam() {
...
}
public static void exam() {
...
}
Svar #3
16. november 2007 af piper (Slettet)
Hvis en field variabel er erklæret static så deles den af alle objekter af klassen. Den kan altså bruges til eksempelvis at tælle op hvor mange objekter der er lavet af en klasse.
Eksempler:
public class Person{
private static int numberOfPersons = 0;
private String name;
public Person(String newName){
name = newName;
numberOfPersons++; //øg antallet af personer med en
}
}
Når der er rettet 7 Person-objekter vil konstruktoren være kaldet 7 gange og dermed vil numberOfPersons være lig 7.
For metoder:
Eksempelvis metoden public static void main(Strig[] args) er den første metode man kalder, inden man starter et program. Da du ikke har noget objekt før du har startet programmet, så er du nød til at kalde en static metode for at starte programmet. Hvis du bruger BlueJ giver ovenstående eksempel sikkert ikke mening.
Metoder erklæres også typisk static, hvis det er regnefunktioner. Se eksempelvis Math-klassen. Man kan eksempelvis udregne 2^10 således: Math.pow(2, 10) uden at have en reference til objektet Math. Det kan lade sig gøre fordi pow er en static method.
Eksempler:
public class Person{
private static int numberOfPersons = 0;
private String name;
public Person(String newName){
name = newName;
numberOfPersons++; //øg antallet af personer med en
}
}
Når der er rettet 7 Person-objekter vil konstruktoren være kaldet 7 gange og dermed vil numberOfPersons være lig 7.
For metoder:
Eksempelvis metoden public static void main(Strig[] args) er den første metode man kalder, inden man starter et program. Da du ikke har noget objekt før du har startet programmet, så er du nød til at kalde en static metode for at starte programmet. Hvis du bruger BlueJ giver ovenstående eksempel sikkert ikke mening.
Metoder erklæres også typisk static, hvis det er regnefunktioner. Se eksempelvis Math-klassen. Man kan eksempelvis udregne 2^10 således: Math.pow(2, 10) uden at have en reference til objektet Math. Det kan lade sig gøre fordi pow er en static method.
Skriv et svar til: lidt hjælp til java!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
