Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
matrixregning
07. december 2007 af
***katrine*** (Slettet)
Hvordan løser man 2 ligninger med 2 ubekendte vha. af matrix metoden.
Er ved at søge på nettet kommet frem til at ligningerne:
ax+by=m
cx+dy=n
har den inverse matrix
A^-1= 1/detA*(d,-b (første linje) og -c,a(anden linje)
forstår hverken hvorfor de har byttet om på bogstaverne eller hvordan de kommer frem til løsningen.
Har gjort det for en 3*3 matrice og der er løsningen jo A^-1 gange matricen på højre side.
Håber i kan hjælpe mig.
ps. det skal være bogstavregning, da det hører til i teoriafsnittet.
Er ved at søge på nettet kommet frem til at ligningerne:
ax+by=m
cx+dy=n
har den inverse matrix
A^-1= 1/detA*(d,-b (første linje) og -c,a(anden linje)
forstår hverken hvorfor de har byttet om på bogstaverne eller hvordan de kommer frem til løsningen.
Har gjort det for en 3*3 matrice og der er løsningen jo A^-1 gange matricen på højre side.
Håber i kan hjælpe mig.
ps. det skal være bogstavregning, da det hører til i teoriafsnittet.
Skriv et svar til: matrixregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
