Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Linseformlen
10. december 2007 af
meandyou (Slettet)
Hej
Jeg har arbejdet med linseformlen,
1/f=1/b+1/g
hvordan kommer jeg fra den ligning og frem til denne:
f=b*g/b+g ???
Det er i hvertfald hvad min lommeregner siger det giver når jeg isolerer f, altså brændvidden.
Håber der er en som kan hjælpe, for det haster lidt...
TAK ;)
Jeg har arbejdet med linseformlen,
1/f=1/b+1/g
hvordan kommer jeg fra den ligning og frem til denne:
f=b*g/b+g ???
Det er i hvertfald hvad min lommeregner siger det giver når jeg isolerer f, altså brændvidden.
Håber der er en som kan hjælpe, for det haster lidt...
TAK ;)
Svar #2
10. december 2007 af meandyou (Slettet)
hmmm er ik helt med,
1/f=1/g+b
men hvad mener du med "vend"??
1/f=1/g+b
men hvad mener du med "vend"??
Svar #3
10. december 2007 af Jean
Sådan sætter man ikke på fælles brøkstreg!
1/a + 1/b = a+b/(a*b)
Med "vend" mener jeg
a/b = c/d => b/a = d/c
1/a + 1/b = a+b/(a*b)
Med "vend" mener jeg
a/b = c/d => b/a = d/c
Svar #4
10. december 2007 af meandyou (Slettet)
hmm nu er jeg næsten med har i hvertfald forstået det med fælles brøkstreg. Men er det her så rigtigt,
1/f=g+b/g*b
er det samme som
f/1=g*b/g+b <=> f=g*b/g+b
?? kan man bare sådan vende på ligningerne, der er ik nogen mellemregning?
1/f=g+b/g*b
er det samme som
f/1=g*b/g+b <=> f=g*b/g+b
?? kan man bare sådan vende på ligningerne, der er ik nogen mellemregning?
Skriv et svar til: Linseformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
