Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Soliditets- og likviditetsgrad - Hvordan?
14. december 2007 af
Student 242 (Slettet)
Jeg er i gang med regnskabsanalysen på min SRP for SAS Danmark, og mangler at regne soliditets- og likviditetsgrad ud.
Er der nogen der kan hjælpe med at forklare hvad de helt præcist betyder og hvordan de udregnes?
Årsregnskaberne kan findes her - det er især for året 2006:
http://www.sasgroup.net/SASGroup/default.asp
På forhånd tak :)
Er der nogen der kan hjælpe med at forklare hvad de helt præcist betyder og hvordan de udregnes?
Årsregnskaberne kan findes her - det er især for året 2006:
http://www.sasgroup.net/SASGroup/default.asp
På forhånd tak :)
Svar #1
15. december 2007 af Chrbb (Slettet)
Soliditets og likviditet
Likviditetsgrad = Omsætningsaktiver * 100 / kortfristet gæld
Den viser i hvilken grad virksomheden er i stand til at betale den gæld tilbage, der forfalder på kort frist. dvs. inden for 1 år.
Soliditetsgrad = Egenkapital * 100 / Aktiver i alt
soliditetsgraden viser hvor mange procent af aktiverne, der kan gå tabt før kreditorerne lider tab.
Likviditetsgrad = Omsætningsaktiver * 100 / kortfristet gæld
Den viser i hvilken grad virksomheden er i stand til at betale den gæld tilbage, der forfalder på kort frist. dvs. inden for 1 år.
Soliditetsgrad = Egenkapital * 100 / Aktiver i alt
soliditetsgraden viser hvor mange procent af aktiverne, der kan gå tabt før kreditorerne lider tab.
Skriv et svar til: Soliditets- og likviditetsgrad - Hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
