Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Brydning
20. december 2007 af
Jens_Thomsen (Slettet)
Skal lige sikre mig, er det her korrekt forstået?
Da brydningsindekset mellem de to hastigheder kaldes n, får vi da brydningsloven:
n = n1/n2 = v2/n1
Her vil den fuldstændig korrekte kaldemåde være det relative brydningsindeks, men det omtales sædvanligvis bare brydningsindekset. Det absolutte brydningsindeks er i modsætning hertil brydningsindekset mellem vakuum og det pågældende medie og er givet ved:
n = c/v
hvor c er lysets hastighed i vakuum, mens v er den pågældende hastighed i mediet. Vakuum har et brydningsindeks på 1, mens luft også har et brydningsindeks på approksimativt 1 (nedrundet)
Da brydningsindekset mellem de to hastigheder kaldes n, får vi da brydningsloven:
n = n1/n2 = v2/n1
Her vil den fuldstændig korrekte kaldemåde være det relative brydningsindeks, men det omtales sædvanligvis bare brydningsindekset. Det absolutte brydningsindeks er i modsætning hertil brydningsindekset mellem vakuum og det pågældende medie og er givet ved:
n = c/v
hvor c er lysets hastighed i vakuum, mens v er den pågældende hastighed i mediet. Vakuum har et brydningsindeks på 1, mens luft også har et brydningsindeks på approksimativt 1 (nedrundet)
Skriv et svar til: Brydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
