IT

Formatere bærbar

27. december 2007 af BlopBlop (Slettet)
Jeg har nu besluttet mig; jeg formaterer den her bærbar.
Så jeg vil gerne have lidt hjælp hvis nogen vil være så dejlige.

Jeg har læst lidt på nettet, men det lader til at man skal lave noget med startdiskette. Men jeg kan ikke indsætte disketter på min bærbare computer, så har ikke mulighed for dét.
>_<

Nogen der kan komme med forslag og evt. brugsvejledning til hvordan jeg skal igang?

=)

Brugbart svar (1)

Svar #1
27. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Nu har jeg aldrig selv formateret min computer og tør derfor ikke guide dig igennem. Men jeg er ret sikker på, at der med startdiskette menes en backup. Og en backup kan naturligvis ikke være på en diskette (indeholder hvad - 4 mb eller sådan noget). Så derfor er startdisketten nok bare et synonym for en backup på en normal CD-skive.

Sådan vil jeg tror, det er.

Brugbart svar (1)

Svar #2
27. december 2007 af bboblzs (Slettet)

En startdiskette er fra gamle dage, hvor man skulle køre DOS fra diskette, for at geninstallere windows. Nu sætter du den bare til at formattere (harddisken bliver totalt cleared) og indsætter så den windows CD-rom, der fulgte med enten da du købte windows eller hvis det allerede var installeret på computeren, da du købte computeren. Inden du begynder på noget, så sørg for, at du har CD-rom'en. Ellers er det piece of cake.

Svar #3
27. december 2007 af BlopBlop (Slettet)

Jamen, da jeg købte min bærbar fulgte der ikke en Windows CD med. Hvad skal jeg så gøre?

Brugbart svar (1)

Svar #4
27. december 2007 af SomeOneMore (Slettet)

Så fulgte der vel en anden boot cdrom med, med diverse indstillinger og programmer, som var forudinstallereret da du købte den.

Svar #5
27. december 2007 af BlopBlop (Slettet)

Der fulgte altså ingen cd'er med =/
Menr du altså at der er en anden inden i computeren? Undskyld, men er lidt håbløs med hensyn til sådan noget

Brugbart svar (1)

Svar #6
28. december 2007 af DanniBred (Slettet)

#4 - dell sender normalt ikke cd med os med en ny pc. Dog ligger der en ca 3 gb partition på pc'eren de har kaldt 'backup' - ved egentligt ikke hvad der er på denne, men kunne forestille mig at det var en form for backup af os.. Jeg fik f.eks. kun en cd med drivere med min pc.

Så vis du har en dell-pc, så har du det du skal bruge liggende på en anden partition :-)

Brugbart svar (1)

Svar #7
28. december 2007 af nator (Slettet)

jeg kan ikke lige huske hvordan man gør, men jeg mener at ved at du på en eller anden måde åbner denne partition, så får du adgang til windowsinstallationen, som du bruger til at formatere dit drev med...

prøv at gå ind i denne computer og se om der står et eller andet med
backup.. og så gå ind i den disk


Svar #8
28. december 2007 af BlopBlop (Slettet)

Nej, jeg har en acer og der står ikke rigtig noget med backup =/

Brugbart svar (1)

Svar #9
28. december 2007 af Sherwood (Slettet)

Adskillige computerfabrikanter laver backups'ne sådan, at man selv skal brænde dem ned på en CD efter købet.

Brugbart svar (1)

Svar #10
02. januar 2008 af nørd240 (Slettet)

har du ikke en cd hvori der står recovery cd eller lign.
det er den du skal bruge= hvis du har den
eller gør som #7 siger

Brugbart svar (1)

Svar #11
02. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#0
Er du gået i gang?
For hvis ikke, så prøv at støvsuge blæseren. En langsom computer kan godt skyldes støv i blæseren.

Svar #12
02. januar 2008 af BlopBlop (Slettet)

Hvordan støvsuge? Ö

Brugbart svar (1)

Svar #13
02. januar 2008 af BentJ (Slettet)

#12
Ja det lyder nok lidt underligt, men du skal bare finde blæseren (sidder oftest under bærbaren eller i siden) og sætte støvsugeren til. Pas på med alt for kraftig sugeevne.

Tit har blæseren svært ved at køre ordentligt rundt, hvis der sidder skidt og møg i den, og derfor kan den ikke køle din CPU af, som har indvirkning på din computers hastighed.

Jeg støvsuger selv min bærbare ca. hvert halve år og kan kun anbefale det.

Brugbart svar (1)

Svar #14
02. januar 2008 af BentJ (Slettet)

...#13
tilføjelse: sørg endelig for computeren er slukket!

Brugbart svar (1)

Svar #15
28. februar 2008 af 215 (Slettet)

vis du skal formatere acer skal du indtaste en taste kombi som står i din manual ved Acer billedet også skal du vist bare vælge at formatere den.
du kan læse det hele i DIN manual

Skriv et svar til: Formatere bærbar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.