Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)
Solcelles nyttevirkning. HASTER
24. februar 2008 af
Frk.Princess (Slettet)
Jeg har fået denne opgave:
Opgave 2.
Nyttevirkningen for en fotoelektrokemisk solcelle er givet ved.
1)E.nytte=Jsc*Voc*FF/Is
hvor JSC er den integrale fotostrøm densitet i mA*cm^-2 ( hvor meget strøm der løber pr. cm2 når der tages hensyn til solens spektrum), VOC er den maksimale spænding som cellen kan levere, FF er fyld faktoren som er forholdet mellem den maksimale effekt og produktet af den maksimale strøm og den maksimale spænding og IS er intensiteten af det indkomne lys i enheden W*cm^-2 .
a. Argumenter for at 1) er nyttevirkningen.
Solens indstråling er ved fuldt sollys ca. 1000W pr. m2.
b. Bestem ud fra figur 2 cellens nyttevirkning.
c. Vurder hvor stort en del af Danmarks areal der skal dækkes for at opfylde nationens energiforbrug.
Figur 2. En (U,I) karakteristik af en Grätzelcelle med areal 0.1863 cm^2 ved og 1000W/m^2 og Jsc=20,5mA*cm^-2.
Hvordan bestemmer jeg at nyttevirkningen?
Opgave 2.
Nyttevirkningen for en fotoelektrokemisk solcelle er givet ved.
1)E.nytte=Jsc*Voc*FF/Is
hvor JSC er den integrale fotostrøm densitet i mA*cm^-2 ( hvor meget strøm der løber pr. cm2 når der tages hensyn til solens spektrum), VOC er den maksimale spænding som cellen kan levere, FF er fyld faktoren som er forholdet mellem den maksimale effekt og produktet af den maksimale strøm og den maksimale spænding og IS er intensiteten af det indkomne lys i enheden W*cm^-2 .
a. Argumenter for at 1) er nyttevirkningen.
Solens indstråling er ved fuldt sollys ca. 1000W pr. m2.
b. Bestem ud fra figur 2 cellens nyttevirkning.
c. Vurder hvor stort en del af Danmarks areal der skal dækkes for at opfylde nationens energiforbrug.
Figur 2. En (U,I) karakteristik af en Grätzelcelle med areal 0.1863 cm^2 ved og 1000W/m^2 og Jsc=20,5mA*cm^-2.
Hvordan bestemmer jeg at nyttevirkningen?
Skriv et svar til: Solcelles nyttevirkning. HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
