Historie

Watergate-skandalen!

10. april 2008 af Cyril (Slettet)
Hej alle,

Jeg skal fremlægge om Watergate-skandalen på ca. en halv times tid i historie/samfundsfag.

Jeg skal bruge Powerpoint, vise plakater/plancher og naturligvis fortælle.


Nogle der ved hvordan jeg kan bygge min fremlæggelse op, hvad der er relevant at fortælle om osv.

Eventuelt nogle der kender gode links til hjemmesider eller bøger med gode informationer omkring dette store emne.


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Synops er et godt arbejdsredskab hertil.

Synopsis:
En synopsis er til forskel fra en egentlig skriftlig rapport en ufærdig tekst, der ikke skal eller kan stå alene, men skal tjene som et kort, sammentrængt oplæg til en mundtlig fremlæggelse. Synopsen er det værktøj, en oplægsholder bruger til at skabe overblik for sig selv og sine tilhørere. Synopsens forskellige punkter kan altså ikke stå alene, men skal udfoldes, forklares, uddybes via det mundtlige oplæg.

En synopsis bør indeholde følgende elementer:
- Titel og fag eller fagkombination
- En indledning, hvor valg af emne og overordnet spørgsmål eller problem begrundes og forklares. Hvorfor er emnet interessant og relevant?
- En problemformulering med en oversigt over de problemstillinger og hypoteser, man har arbejdet med i projektet.
- En præsentation af de væsentligste konklusioner.
- En oversigt over de anvendte metoder, materialer og teorier og med sammendrag af de vigtigste synspunkter i materialet.
- En samlet hovedkonklusion gerne med eventuelle uenigheder og diskussionspunkter og med en perspektivering, der kunne pege på, hvilke spørgsmål, man ikke fik besvaret, og med en formulering af spørgsmål, man eventuelt kunne arbejde videre med, hvis man skulle dybere ned i stoffet.
- En litteraturliste.

TanteOda

Svar #2
11. april 2008 af Cyril (Slettet)

Mange tak for det!

Ved du også om der er noget specielt interesant ved skandalen, som eventuelt kunne diskuteres? :)








Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Når man skal fremlægge, så handler det om at gøre det så interessant som muligt. Næsten som plottet til en actionfilm. For så er dine tilhører på og husker alle de vigtigste begivenheder af skandalen.

Timeline: Watergate Hotel - Nixon - Washington Post/Deep Throat - Det Hvide Hus advokat - resignering fra Nixon - Vanity Fair magazine 30 år efter, W. Mark Felt/FBI - i dag.

Kompleks skandale. Læg den ud som en actionfilm, der fanger publikum, så er du godt på vej. Var jeg i dine skoe, trådte jeg op i trenchcoat og solbriller med hat.

Diskuteres... hmm... selvom Nixon påstod at han intet havde med sagen at gøre, hvilke indikationer var så imod ham. Hvorfor resignerede han? Hvorfor lige Watergate og hvad har det knæk med FBI at gøre? Kan man i dag bruge synonymer for reele kilder i sager af denne størrelse? Hvordan eller hvorfor turde VF spytte sandheden? Find selv på flere. Husk, at emnerne skal være skarpe og spændende.

Sidste tip: husk stoffet i hovedet, frem for at læse det op fra A4 ark. Hav evt små kort med huskeord.

Øv dig igen og igen og igen..

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Hov en sidste ting. Du kan være rå og sætte synopsis pænt op, og uddel den som en lille A5´er én til hver tilskuer. På den led kan de følge slagets gang (husk at gøre plads til noter!). Husk, at vælge noget ordentlig papir (postpapir er supersejt - fåes i boghandlere) og vælg et læsbart font, der indikere tiden (font med fødder). Det skal ikke være fastelavn!

TanteOda

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Font med fødder = f.eks. Times New Roman. Hvad der vises her i indlæggene er font uden fødder = der er ingen rundninger nederst = de har ingen fødder at gå på.

TanteOda

Svar #6
15. april 2008 af Cyril (Slettet)

Mange gange tak igen for de super gode svar : )


Lige et lille sidespor. Jeg har prøvet op til flere gange at oploade en opgave om Blixens den afrikanske farm, men jeg kan ikke finde den, selvom der står den er lagt ind. Ved ikke om det er fordi, den ikke er godkendt, har nemlig set på andre opgaver, at du har godkender dem. : )

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2008 af TanteOda (Slettet)

Det kan jeg slet ikke svare på. Beklager.

Svar #8
15. april 2008 af Cyril (Slettet)

Okay : )

Tak for alt igen, nu er det bare med at score det 12 tolv : )

Skriv et svar til: Watergate-skandalen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.