Historie

Stalin udenrigspolitik

06. maj 2008 af Kemikeren (Slettet)
- Hvad var Stalins udenrigspolitik - kort og konkret? - Hvordan udviklede den sig?

- Jeg forstår ikke helt om han var venner med Tyskland eller om han var uvenner med dem, for han går i krig med dem, men udveklser også hemmelige ting med dem?

- Hvad er Nazi-soviet pagten for noget?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af TanteOda (Slettet)

- at stå som verdens stærkeste industrimagt

- Stalin underskrev en aftale med Hitler, kaldet Stalin-Hitler pagten. Pagten var en venskabspagt. De havde ellers op til pagten været dødsfjender.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Stalins udenrigspolitik var hård og var stærkt præget af propaganda og intimidering.
Stalin og Hitler havde en underhåndsaftale "Hitler-Stalin-pagten" af august 1939 (tror det er den du tænker på) hvori det var aftalt hvorledes polen og baltikum skulle deles mellem sovjet og nazisterne. Hitler angreb dog alligevel sovjet i 1941 hvilket Stalin ikke havde troet på- han mente at det blot var engelsk propaganda.. han tog fejl. Ved ikke helt hvilke hemmelige ting du tænker på der blev udvekslet.. Under første verdenskrig støttede tyskerne aktivt lenin og fragtede ham faktisk til rusland, men tror ikke der var direkte aftaler under krigshandlingerne i 2. verdenskrig. De to lande var ikke videre glade for hinanden, mest fordi tyskerne forsøgte at myrde så mange civile russere som muligt på deres vej gennem østeuropa..

Skriv et svar til: Stalin udenrigspolitik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.