Afsætning

Alkohol

12. september 2004 af grisling (Slettet)
Hej!
Jeg er lidt forvirret over et biologi spørgsmål. Spørgsmålet lyder: hvilke stoffer i en gærcelle, er ansvarlig for dannelsen af alkohol?
Jeg tænker alkoholgæring og dens enzymer. Men er det skudt fuldstændigt ved siden af?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2009 af JulieQ (Slettet)

Gærceller får energi ved at nedbryde monosaccharider eller disaccharider (sukker). Cellerne kan ved en respiration, som er en aerob proces, skaffe sig megen energi. Ved alkoholgæringen, som er en anaerob proces, danner gærcellerne alkohol som affaldsstof.

Kan det være det? For jeg kan ikke se hvilke stoffer i gærcellen som skulle være ansvarlig?


Skriv et svar til: Alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.