Studiebolig

Kollegier i København

08. maj 2008 af lolller3
Hey

Jeg har måske tænkt mig at flytte på Kollegium her efter sommer. Dog er der det problem at jeg har hørt at der er en masse indbrud osv. Jeg har fx hørt ret dårligt om Grønjords Kollegiet er der nogle der kan be- eller afkræfte dette?

Ville kolleiger ville i anbefale?

Og ydermere er der nogle der har nogle tips og tricks til at komme ind da jeg synes det ser lidt håbløst ud?

På forhånd tak!

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2008 af Shais

Jeg har selv planer om at flytte på kollegie i København, og skrev mig op på findbolig.nu og Kollegiernes Kontor i København (http://www.kollegierneskontor.dk/) for 3 dage siden. Og jeg fik allerede tilbud om et kollegieværelse 2 dage efter - så sent som igår! Dét fordi jeg simpelthen har skrevet mig op på alle kollegier.

- Kan desværre ikke svare på dine andre spørgsmål :(.

Svar #2
08. maj 2008 af lolller3

Ok nice!

Hvilket kollegium blev du tilbudt?

Og kommer du fra København eller hvordan?

Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2008 af Shais

Jeg blev tilbudt "Ungdomsboligerne på Trekroner" i Roskilde, med indflytning den 1/6!

Jeg bor foreløbig på Jylland, men kommer oprigtig fra Sjælland, som jeg altså nu vil tilbage til :).

Hvordan med dig? :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2008 af emul0c

Altså alt efter hvor i landet man bor, jo nemmere/sværere er det at få kollegie. Jo tættere på københavn du bor, jo sværere er det. Men hvis du f.eks. kommer fra Esbjerg og skal gå i skole i kbh, så får man rigtig hurtigt tilbudt noget. Der er selvfølgelig også andre faktorer der spiller ind.

Derud over, så har jeg ikke hørt til det med mange indbrud. Kender mange som bor på kollegie, og har ikke rigtig hørt noget om, at der skulle være mange indbrud.

Brugbart svar (2)

Svar #5
10. maj 2008 af Dunnar

Det gælder groft sagt for alle kollegier, at du bliver glad eller ked af at bo der, alt efter hvilke mennesker du kommer til at dele køkken(/bad) med.
Så vælg efter beliggenhed/pris/størrelse og den slags, for om du kommer til at bo sammen med en flok larmende kleptomaner er desværre ikke til at sige.
Hvis du er indstillet på at bo mere end en cykeltur fra centrum er der hvert år ledige værelser, så det er oftest ønsket om belligenhed der forhinderer folk i at få et sted at bo.

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2008 af klotte

Her er et fif. For jo der er flere indbrud og ballade på kollegierne som grøndjord
Søg på Bergsøekollegiet i Søllerød- Eller kollegierne omkring DTU det tager kun 15 min med hurtigbussen til Københavnstrup og så bor du i naturskønne omgivelser i det eksklusive søllerød

Et til fif- søg lidt væk fra kollegier lige op ad din egen uddannelse - det giver et sjovere miljø med mere forskellige mennesker.

God fornøjelse
Mvh
Kollegiekonsulent

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2008 af Shais

- Men #6 igen, det kommer også an på hvordan man bor på kollegie. Jeg bor fx på kollegie med eget værelse inklusiv køkken og toilet, og her er der altid stille og fredeligt, nogle gange ligefrem fór meget! Altså ingen ballade og indbrud! Men det hænger også sammen med, om man bor i et lille lokalt samfund eller en storby. Så igen, der er flere faktorer der spiller ind, som flere nævner det foroven.

Svar #8
11. maj 2008 af lolller3

Tja men et af de kollegier jeg tror jeg ville have en god chance for at komme ind var Grønjords Kollegiet, da det er stort dvs. der er ikke så lang ventetid, og det er ikke så langt fra byen.

Brugbart svar (1)

Svar #9
11. maj 2008 af Oxoniensis (Slettet)

#3
Roskilde, gud, det er jo næsten Jylland selv. Alt hvad der ikke er indre København tilhører bondemarken.

Brugbart svar (1)

Svar #10
11. maj 2008 af Sinatra

#1

Jeg bor på Grønjordskollegiet og kan kun anbefale det. Vi har haft nogle problemer med folk udefra, som er gået ind og lavet herværk og andet, men de fleste køkkener er begyndt at løse døren. Det hjælper. Nogle køkkener har så også haft problemer med tyveri fra andre kollegianere, men det er ikke så slemt igen. Desuden er det min opfattelse, at det bliver lidt blæst op.

#3

Det kan jeg bestemt ikke anbefale. Jeg går på ruc, som ligger derude og der er absolut intet. Det er måske fristende, når man kommer fra Jylland, men synes hellere du skulle finde noget inde i byen med det samme, evt. i Roskilde.

Brugbart svar (1)

Svar #11
11. maj 2008 af Shais

#9 og #10 tak for jeres orientering. Jeg bor allerede nu, selv ude på bøhlandet i et lille samfund, men det er også fint, sålænge man har bil. Så Roskilde vil jeg formentlig ikke have noget imod :).

Svar #12
13. maj 2008 af lolller3

Er også bare lidt træt af at alle de der klamme jyder og fynboer skal over til København også for første priotritet fremfor os andre. Vi vil da også gerne have et kollegium, men næ nej det kan vi ikke få fordi det er fyldt op med jyder og deslignende.

Get a grip!

Er jeg den eneste der synes det er mega irriterende at alle de der jyder der kommer til København bare skal gøre det sværere for os andre, og skubbe os længere ned på de der ventelister, bare fordi de har noget ordentligt derovre i jydeland!

Så alle jer jyder bliv derovre, der er både universiteter i Aarhus, Aalborg og Esbjerg så vidt jeg ved!

Håber der er nogle der er enige!?

Brugbart svar (1)

Svar #13
13. maj 2008 af Dunnar

#12 Det er da en joke, ikke?

Brugbart svar (1)

Svar #14
13. maj 2008 af Shais

Haha (griner) #12, ja den var rigtig god.

Der er en bestemt grund til at "langtvejs-tilflytter" får prioritet, og flere kriterier som står bag; for eksempel hvis man har fået en studieplads i Kbh, men intet sted at bo. Så er det da retfærdigt, at dem, som bor et helt andet sted end i Kbh, kan få noget før end andre, som allerede bor i byen, hvor de skal studere :)

- Og forresten er jeg selv en vaskeægte sjællænder, som desuden ikke har noget imod et mix og krydderi af lidt "jyde" og "fynbo" :)

Men en god københavner-vits du kom med dér :)

Svar #15
16. maj 2008 af lolller3

Bliver nød til at skuffe jer... Det er skam ingen joke...

Jeg er meget træt af (som københavner) at det skal være så svært at finde et sted at bo i min egen by, fordi den bliver indvaderet af jydere og deslignende.

Der er jo ikke særligt mange herfra der gider tage til Aarhus...

Så ja synes det er trættende, at det skal være så svært at finde boliger pga. jyder.

For selvom man kan sige at jeg allerede bor i København, ville jeg MEGET gerne flytte hjemmefra og vil da ligeså gerne have et sted at bo...

Men næ nej...

Brugbart svar (1)

Svar #16
18. maj 2008 af Shais

Hvis man ser på den lyse side; kan man lære andre folk at kende fra andre dele af landet :)

Svar #17
19. maj 2008 af lolller3

Ja jydere er også rigtigt spændende mennesker man gerne vil snakke med...

Brugbart svar (1)

Svar #18
19. maj 2008 af Shais

Mon ikke, "igå" :). Eller på københavnsk: "igås".

Forresten loller3, hvor længe har du da gået og ventet på en lejlighed, så du kan flytte hjemmefra og komme på egne ben? :)

Brugbart svar (1)

Svar #19
21. maj 2008 af REAAA

#12 - Helt enig


Brugbart svar (1)

Svar #20
30. maj 2008 af Charls88

#12 og åbenbart også #19 (!?!?)

Hvad er det lige der får jer til at tro, at bare fordi man er jyde så gider man flytte til Århus?? Der er vel en grund til at i selv vælger KBH frem for andre steder og vores grund er sjovt nok den samme !

Desuden har de fleste københavnere også lidt mere styr på, hvor man kan skrive sig op på ventelister, og der er jo rigtig mange, der har stået på venteliste til noget hele deres liv (heldigvis er den mulighed fjernet), og det har til alle tider været sværere for ikke-københavnere at finde et sted at bo end for københavnerne selv.

Du skal lige tænke på, at vi måske skal flytte fra den ene ende af landet til den anden og ikke kender nogen eller har mulighed for at have et netværk, hvor der lige er en der kender en der kender en der har et ledigt værelse eller en lejlighed, eller for den sags skyld nogen at flytte sammen med.

Så kan det godt være at du er pisse træt af af "vi" - "de fremmede" - kommer og invaderer din by, men JEG er pisse træt af snæversynede københavnere som dig selv, som ikke har noget perspektiv eller nogen forståelse for andre end din egen art. Som er så fordomsfulde så det halve kunne være nok! Det er jo grænsende til racisme..

For min skyld kan du blive boende hos din mor, og så kommer jeg bare og tager den lejlighed/værelse/kollegie som du skulle have haft. Øv, hvor er det synd for dig!

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.