Afsætning
Måling af stålpladers tykkelse
15. september 2004 af
z3amalie (Slettet)
Hej er der nogle der har lyst til at hjælpe mig med denne opgave??
På stålvalseværket i Frederiksværket kontrolleres de fremstillede stålpladers tykkelse ved hjålp af stråling fra en radioaktiv kilde. Man bruger en Cs-137 kilde med aktiviteten 37,0 GBq. Halveringstiden for Cs-137 er 30,2 år.
a) Hvor længe varer det, før aktiviteten er faldet til 20,0GBq?
Kilden udsender Y-stråling (gammastråling) passerer gennem stof, absorberes en del af strålingen.. Tællehastigheden I(x) efter passage af stoftykkelsen x er:
I(x)=I0 * (0,5)^ x/x0,5
I0 = I nul
Hvor I0 = 1,54*10s^-1 er tællehastigheden når der ikke er nogen stålplade mellem kilde og detektor. Halveringstykkelsen er x0,5 =1,05cm
På stålvalseværket i Frederiksværket kontrolleres de fremstillede stålpladers tykkelse ved hjålp af stråling fra en radioaktiv kilde. Man bruger en Cs-137 kilde med aktiviteten 37,0 GBq. Halveringstiden for Cs-137 er 30,2 år.
a) Hvor længe varer det, før aktiviteten er faldet til 20,0GBq?
Kilden udsender Y-stråling (gammastråling) passerer gennem stof, absorberes en del af strålingen.. Tællehastigheden I(x) efter passage af stoftykkelsen x er:
I(x)=I0 * (0,5)^ x/x0,5
I0 = I nul
Hvor I0 = 1,54*10s^-1 er tællehastigheden når der ikke er nogen stålplade mellem kilde og detektor. Halveringstykkelsen er x0,5 =1,05cm
Svar #1
16. september 2004 af Christine (Slettet)
Haha.. hej Amalie. Held og lykke med at få nogen til at svare. Ses i morgen kys Jojo
Svar #2
16. september 2004 af Christine (Slettet)
Desuden.. bedre ide hvis du lægger det ind under emnet fysik, i stedet for afsætning.
Skriv et svar til: Måling af stålpladers tykkelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
