Historie

Eksamen

25. maj 2008 af sukkerknald (Slettet)
Hej derude..

Jeg skal desværre op til eksamen i historie, men først d. 12 juni. Vi har 24 timers eksamen og det er jeg rigtig glad for. Hader virkelig historie. Er der nogle, som har nogle gode råd til hvad man skal gøre? Hvor meget skal man læse op osv? - for har jo 24 timer til at sætte mig ind i stoffet, så gider næsten ikke begynde nu, hvis I forstår... ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

Tror egentligt at en 24 timers eksamen er ret dårlig hvis man ikke er et geni til historie. Når du har 24 timer at forberede dig i må du forvente at lærer/censor spørger ind til alt der har relevans, hvorfor jeg vil mene du skal være ekstremt godt forberedt allerede før du trækker spørgsmålet. De 24 tiemr skal så bruges på at sætte en fremlæggelse sammen der har taksonomi, relevans og dybde. I en 3-timers eksamen, som ejg skal op i, kommer man op i nogle historiske problemstillinger men har så nogle timer at forberede sig i før man går ind for man kan sidde og veksle ideer med andre. 24-timer skal du bare op i meget mere men du har i virkeligheden mindre tid til det historiske medmindre du beslutter dig for virkeligt at læse i 24 timer og ikke bare de 6-8 timer hvor du reelt har mulighed for at arbejde konstruktivt med det... Men min opfattelse er altså at du skal kunne dit stof ret godt inden du trækker spørg´smålet, men tror ikke du bhøever at starte nu. Der er jo meget lang tid til, men du kan evt. nyde sommerens gode vejr med en historisk roman eller, hvis det regner, en historisk film.. Der er blevet lavet en del´(: men bar emin opfattelse. Har kun prøvet 24-timerseksamen i tysk og der tror jeg at en eksamen hvor man kan sidde og arbejde konstruktivt i en gruppe ville have været bedre

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2008 af janko (Slettet)

Jeg vil råde dig til at læse alt det gennemgået stof, men du behøver ikke at læse de så grundigt igennem, hvis du ikke føler for det.

Du skal sørge for at skabe overblik over samtlige emner, så du ved hvad du præcis vil diskutere når du har trukket dit spørgsmål.

For mig at se, vil det være dumt bare at læne sig tilbage i 3 uger og forvente at man kan få en god eksamen.

/Ayhan

Svar #3
25. maj 2008 af sukkerknald (Slettet)

Ja tak, forstår også din pointe.
Tror jeg vil lave en oversigt over de forskellige perioder og forstå hovedtrækkene, men det er bare sådan et stort arbejde!!!
Hvilket du nok selv ved, hvis du også skal op til historie...

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2008 af Siiiiine (Slettet)

Jeg skal også til eksamen i historie og har tænkt at læse alt opgivet fra grundbøger. ALtså kilder mm. skal ikke læses, men baggrundsviden er vigtig, da det skal bruges i eksamensspørgsmålet for at kunne analysere og perspektivere.

Skriv et svar til: Eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.