Historie

SSO - Hegel

24. september 2004 af Damon (Slettet)
Jeg regner med at skrive SSO om Hegels historie filosofi. Jeg overvejer at skrive opgaven tævrfagtligt i historie og filosofi (hvilket man kan jvf. dette link: http://www.emu.dk/gym/projektarbejde/eksamen/3g.html ) nogle råd eller erfaringer med at skrive om emnet i to fag?

Nogle ideer til, hvad en sådan opgave mere præcist kunne omhandle?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2004 af 7419 (Slettet)

Dit emne lyder meget spændende! Nu går jeg kun i 2.g, så jeg har desværre ingen erfaring med SSO. Men når du siger du vil skrive om Hegels historiefilosofi, så ville det være en interessant vinkel, hvilken indflydelse Hegel havde på f.eks. Karl Marx. Det var som bekendt med udgangspunkt i Hegel at Marx udviklede sin materialistiske historieopfattelse, hvor han ser sig i stand til at afdække de dynamikker/love som determinerer menneskets evolution.

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2004 af *A* (Slettet)

man kan godt skrive tværfagligt, men du skal søge om det i god tid og så vidt jeg har hørt er det ikke alle der får lov. Skynd dig at snakke med din lærer om det

Svar #3
24. september 2004 af Damon (Slettet)

Ok - tak - vidste ikke man skulle melde sig til opgaven specielt ud over at underrette sine lærere. Min studievejleder siger de ikke kan nægte mig at skrive opgaven, men det er meget besværligt for dem i og med to censore skal kigge på den.

Ja Marx kommer jeg næppe udenom :)
Kunne stadig godt bruge nogle ideer til et mere direkte fokus på opgaven.

Mvh

Skriv et svar til: SSO - Hegel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.