Oldtidskundskab

Pensum

20. juni 2008 af Helena7 (Slettet)
Jeg skal have oldtidskundskab i 3.g, derfor vil jeg gerne starte med at læse lidt i sommerferien. Jeg aner INTET om faget. Har I nogle ideer til hvad man kan læse, så man er godt rustet til undervisningen, og muligvis score et 12-tal i årskarakter, (hvis man så ellers holder stilen) :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
20. juni 2008 af Sus_GG (Slettet)

du kan starte med at læse Illiaden samt Protagoras og Hesiod tekster

Brugbart svar (2)

Svar #2
20. juni 2008 af Epimetheus (Slettet)

Det skader naturligvis ikke at læse de omtalte tekster, men sandsynligheden for at din lærer læser netop de tekster er ikke ret stor. Desuden er det ret mange sider, og I vil sikkert kun læse en smule af hver af dem.
Egentligt behøver du ikke læse noget ved siden af, men hvis du meget gerne vil kan du læse noget generelt om antikken, noget om antik filosofi (ret stor sandsynlighed for at du vil møde Platon) og antik litteratur. Holger Friis Johansen "Fri mands tale" vil være et godt bud :-)

Brugbart svar (2)

Svar #3
20. juni 2008 af loslundos (Slettet)

jeg vil klart sige ødipus, odyssen, platans hulebillede og Herodot

Brugbart svar (2)

Svar #4
20. juni 2008 af bboblzs (Slettet)

Hvis du læser omkring græsk religion i det hele taget, så har du et stort forspring, der vil gavne dig uanset hvilke tekster i ellers læser i undervisningen.

Svar #5
20. juni 2008 af Helena7 (Slettet)

Har I nogle links? Jeg ved ikke engang hvad ødipus eller odyssen er.

Brugbart svar (2)

Svar #6
21. juni 2008 af jegvilhedde (Slettet)

Altså umiddelbart er det spild af tid at læse allerede nu! Har haft faget her i 2.g, og kan se andre også har haft det. Men som du også kan se, bliver der givet mange forskellige forslag - altså din lærer har MEGET at vælge imellem. Iliaden plejer at være ret populær, men da den er forholdsvis lang, og man kun læser et lille udsnit, ville det være ufattelig dumt at læse den. DU BEHØVER SLET SLET IKKE LÆSE I FERIEN. Næste år, når du får faget, så kan du efterhånden som I når til et emne gå i dybden med det, og det er altså let at score et 12-tal i årskarakter, hvis du bare forbereder dig til timerne - kan jo fornemme, at du gerne vil gå op i det, så det burde være rigeligt nok, at du bare forbereder dig til den tid. Hvis du skulle læse forud nu, ville du sikket bare nå at blive træt af det, plus at noget kan forekomme svært at forstå, så det ville være lettere at gennemgå det i skolen, hvis man overhoevedet skal forstå meningen.

Skriv et svar til: Pensum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.