Historie

Amerigos rejsedagbøger?

24. juni 2008 af ravnborg1988 (Slettet)
Amerigo er som kendt geograf den der gennem sine opdagelsesrejser erkendte at der var tale om et nyt kontinent - altså at det land Columbus havde fundet var Amerika som det derefter kom til at hedde. (efter Amerigo)

I Amerigos rejser langs den brasilienske kyst (sydafrika) beskriver han i sin dagbog at naturen er smuk.
Som modsætning beskrives indianerne som krigeriske som spiser menneskekød. Aliigevel står der at han lever iblandt dem i flere dage.

Hvordan skal jeg forholde mig til den kilde?
Og hvorfor beskrives indianerne som så krigeriske/dyriske?

mange tak på forhånd!:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2008 af Da-ted (Slettet)

Som dagbog bør du kunne stole relativt på at den ikke er farvet af at skulle overbevise andre. Den gode Vespucci skrev dog også en masse breve som han er blevet kendt for. Vær helt sikker på at dagbogen ikke er noget han sendte hjem for at overbevise folk derhjemme om hvor sej han selv var osv. (Selvom den slags nok alligevel forekommer i dagbøger - mandlig mentalitet og måske i sær spansk/italiensk mentalitet )

Indianerne beskrives som krigeriske og dyriske fordi de nok blev opfattet sådan.. Spanierne opfattede de indfødte som underlegne og dumme. Indianerne ved kysten har jo ikke haft noget skriftsprog og ikke overmange klædningsgenstande så det er jo naturligt at spanierne med deres 'overlegne' kristne religon osv så ned på dem. Han kan have boet imellem dem pga mange årsager. Han kan have ønsket at lære dem bedre at kende eller kaptajnen har manglet proviant og har dermed gået ind på at handle med indianerne?

Skriv et svar til: Amerigos rejsedagbøger?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.