IT

Python-hjælp

20. oktober 2008 af topra (Slettet)


peecee.dk/upload/view/136114

Jeg er efter en pause gået i gang med at kode lidt python og kan ikke rigtig få ovenstående program til at virke. Det skal udregne om et tal er et primtal, hvilket går fint nok. Problemet er den første "else". Hvis du kører programmet og taster "24", så bliver outputtet

----

>>> Skriv et tal: 24
2 går op i 24
3 går op i 24
4 går op i 24
6 går op i 24
8 går op i 24
12 går op i 24
24 er et primtal!

----

Jeg ved ikke hvordan jeg skal placere "else" så den sidste linje ikke kommer med. Der er ikke nogen problemer hvis man indtaster et tal, som er et primtal. Kan du gennemskue den?


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af DanniBred (Slettet)

n = input("Skriv et tal: ")

i =0

if n > 1:
   for a in range(2,n):
     if n%a ==0:
       print "%d gaar op i %d" % (a,n)
     i +=1
  else:
     if i >0:
       print "%d er et primtal!" % (n)
     else:
       print "%d er ikke et primtal!" % (n)
else:
   print "Noget gik galt."

(håber indenteringen er rigtig :S)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2008 af DanniBred (Slettet)

argh!! linien "i +=1" skal lige rykkes et tak mere til højre!! Er ikke sikker på, at det er den bedste måde at gøre det på :S men det virker...


Svar #3
22. oktober 2008 af topra (Slettet)

Hvor skal den første else placeres? Får fejl når jeg kører den.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2008 af DanniBred (Slettet)

har du husket den indenterings fejl jeg rettede?? Det virker fint ved mig..

Det ekstra jeg har tilføjet er i=0 i starten og sat en if-else ind der hvor du før blot brugte 'print "%d er et primtal!" % (n)'. Jeg tilføjer så værdien 1 til i hver gang din for-løkke retunere "%d går på i %d". Det bruger jeg i den føromtalte if-else til at tjekke om i er større end 0 - hvis den er, så er det et primtal, og det skrives, hvis ikke skrives at det ikke er et primtal!


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. oktober 2008 af DanniBred (Slettet)

se her: http://script.thebowler.dk/


Svar #6
23. oktober 2008 af topra (Slettet)

Ah... du skal lige bytte om på de to print statements i "i >0"-delen. Ellers bliver 24 pludselig et primtal :)

Mange tak alligevel!


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. oktober 2008 af DanniBred (Slettet)

arh - det er helt sikkert en tastefejl!! xD


Skriv et svar til: Python-hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.