Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP psykologi/historie biologi?

24. oktober 2008 af Kunhjælp (Slettet)

Hej

Jeg skal finde et emne hvor Biologi A skal være med. Jeg tænker på at tage historie og skrive om en sygdom som fx Den Sorte Død. Jeg kunne også tage Psykolog om fx stoffer eller noget i den stil,

Jeg er ellers lost og har brug for noget inspiration til hvad jeg skal skrive i og hvilket emne der ville være godt og som ville kunne fylde de 15-20 sider som man nu skal skrive. Jeg synes ikke der er nok biologi i Den Sorte Død eller er der? ........ lost

håber i kan hjælpe (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2008 af Emaleth (Slettet)

Hej

Der var flere i min klasse, der skrev om pesten i historie og biologi, tror faktsik den ene fik 12. Der er i hvert fald nok biologi i. Det er jo både noget med at beskrive bakterier, den særlige pestbakterie og hvad den forårsager i kroppen, epidemiers spredning og måske hvad man kunne gøre i dag, hvis en lignende situation opstod.

Synes nu også at bio og psyk ville være ret spændende. Fx ville depression og antidepressiva være oplagt. Den biologiske behandling (medicin) overfor den psykologiske (terapi).

Håber det hjælper. Det er ikke helt så uoverskueligt, når man kommer i gang :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2008 af klotte (Slettet)

Pas på med depressioner...det bliver nemt til psykiatri fremfor psykologi. Medicin er ikke biologisk behandling, men kemisk behandling og biokemien er virkelig svær.

Hvis du vælger det skal du holde dig til den cognitive terapi ( beck mfl). Der er store psykiatridiagnistiske problemer med hvornår man er ked af det , i krise, livet gør ondt, sløv eller depressiv.

Motion som antidepressiv behandling kunne være biologirelevant.

Hvad angår pesten er den historisk spændende fordi den er til at afgrænse og biologien er svær men til at gå til.

Held og lykke


Skriv et svar til: SRP psykologi/historie biologi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.