Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Srp - velfærdsstaten

27. oktober 2008 af Nanahav (Slettet)

Hej ,

Jeg skal skrive Studieretningsprojekt i Samf/historie og vil gerne have om velfærdsstaten! Men jeg ved ikke hvordan jeg skal vinkle det! nogen ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af aabfan

1. Start med at læse de opgaver om "Velfærdsstat" eller "Velfærdssamfund", der er herinde under opgaver. Jeg hælder mest til, at kalde det velfærdssamfund.

2. Slå op i din grundbog og bagerst i registret finder du velfærdssamfund og læser det afsnit. Hvis du ikke har en grundbog, finder du et PROFESSIONELT leksika frem og slår op under velfærdsssamfund. (Her finder du muligvis ud af, at velfærdssamfund IKKE er en socialistisk ide, men en konservativ kongstanke fra kansler Bismarcks kabinet)

3. Når du har gjordt det, så finder du et emne du vil beskæftige dig med under din hovedoverskrift. Du vil nok sige: "Jeg kan ikke finde et emne ...", men så er det fordi du har ikke har læst godt nok! DU kan vinkle problemstillingen som du vil.

For, at lyde plat kan du have en overskrift der hedder "Sex og velfærdssamfund" og vinkle den på pornografiens frigivelse i 1960’erne, prostitution og velfærd, handicappes krav til sex(finansieret af det offentlige), prostistution og bistand- socialt bedrageri? osv. :)

Hvis du er super seriøs og vil læse nogle bøger kan jeg muligvis også hjælpe dig, hvis du skriver en besked til undertegnet og siger 'tak'.


Svar #2
02. november 2008 af Nanahav (Slettet)

Tusind tak for hjælpen,

Jeg prøver at tale  læse i min grundbog og så tale med min vejleder.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af hupendup (Slettet)

Jeg skal skrive i samme fag om samme emne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2008 af hupendup (Slettet)

Hvordan endte du med at vinkle din opgave?


Svar #5
09. december 2008 af Nanahav (Slettet)

Min problemformulering lyder således:

1. Redegør for de historiske årsager til den danske velfærdsstats opståen og den politiske baggrund herfor. Kom herunder ind på den økonomiske udvikling i Danmark fra omkring 1957-1973.
2. lav en gennemgang af teorien bag den universelle og residuale velfærdsmodel.
3. Diskuter fordele og ulemper ved de to modeller. Kom herunder ind på blandt andet den demografiske udfordring i Danmark.
4. Vurder om den residuale velfærdsmodel vil kunne løse Danmarks velfærdsudfordringer.
 

Hvad med dig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. december 2008 af hupendup (Slettet)

Jeg skal redegøre for udviklingen siden 1930 og op til 2007 og analysere diverse kilder og tilsidst diskutere velfærdsstatens fremtid samt mulige trusler.

Kender du evt. nogle sider hvor der står noget om udviklingen fra ca. 1995 og frem til 2007, kan simpelthen ikke finde noget dertil.


Skriv et svar til: Srp - velfærdsstaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.