Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP

10. november 2008 af rujhdosk (Slettet)

Kære brugere af studieportalen.

Jeg skal til at skrive min SRP (større skriftlige opgave/studieretningsprojekt), hvor jeg skal analysere nogle digte af William Wordsworth. Jeg har fundet en del digte af ham, som passer godt til mit emne, men synes de er alt for svære, jeg får intet ud af dem, så please er der ikke nogen der vil hjælpe mig, som har lavet analyser af digte af Wordsworth?

Kærlig Hilsen Rebekka.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af katdo (Slettet)

Hejsa,

Jeg har selv læst nogle stykker af ham.
Hvilke har du udvalgt og i såfald kan du så uddybe hvad det er du ikke synes du kan få ud af dem? Du siger jo allerede at du kan relatere til dit emne?

Kh Katrine 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2008 af FredeW (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af katdo (Slettet)

(Skulle lige sætte et flueben i send mig en mail, når der kommer nye svar på dette indlæg)


Svar #4
11. november 2008 af rujhdosk (Slettet)

Hej Katrine.

Jeg skal skrive en biografisk analyse af nogle digte af Wordsworth. Dvs. jeg skal skrive om ham som person og om Romantikken i England, og så skal jeg analysere nogle digte af ham ud fra det, som jeg ved om ham. Men det skal ikke kun være biografisk analyse, jeg skal også bare analysere "normalt", hvis du forstår. Jeg har læst rigtig mange forskellige digte af ham, men jeg synes de er meget svære. Det behøver ikke være nogen bestemte, så hvis du kan hjælpe mig med dem du har læst, kan det jo godt være jeg kan bruge dem, bare det ikke er "Upon westminster bridge" og "We are seven", for dem har vi gennemgået på klassen, og dermed må jeg ikke bruge dem i min SRP.

Jeg er rigtig glad fordi du har svaret så hurtigt, og håber du vil/kan hjælpe mig!!!

Kærlig Hilsen Rebekka.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af katdo (Slettet)

Hejsa,

Det er faktisk et skide spændende emne du har valgt. Men det er desværre rigtig svært at komme med en fortolkning af engelske digte fra romantikken fordi at man pludselig også skal ind og undersøge hvorvidt det er romantisme eller om det bare er romantikken og så skal man også til at forstå forfatterens mening med sit digt (ikke fordi at danske digte ikke også er sådan, men jeg synes nu at de engelske er sværere). Så vidt jeg ved så hører Wordsworth til katagorien romantisme. Det kan du jo læse mere om. Ellers må du jo lige spørge ind til det.
Men i og med at det er en biografisk analyse, så har du vel også været inde og finde de første og sidste (og evt. midt imellem), eller?
Hvis jeg selv skulle vælge nogle af hans digte så skulle det netop være de, der blev skrevet i forbindelse med en hændelse i hans liv. Dog ved jeg ikke nok om ham til at vide hvad det kunne være. Jeg ved kun at han er meget glad for naturen og at det især kommer til udtryk i "Ode: Intimations Of Immortality From Recollections Of Early Childhood".
Ved ikke om det hjælper?
 

Kh Katrine


Svar #6
11. november 2008 af rujhdosk (Slettet)

Hej igen.

Jo det hjælper i hvert fald. Netop det med naturen har jeg også tænkt mig at lægge fokus på, det er netop som du selv siger, bare rigtig svært at analysere så meget på hans digte, ud over at man kan se i mange af dem, at han var glad for naturen. Jeg har selv kigget på "Ode: Intimations of Immortality from recollections of early childhood", men igen, synes det er rigtig svært, men har du analyseret og fortolket det?

Tak for hjælpen :)

De Bedste Hilsner Rebekka.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2008 af katdo (Slettet)

Jeg har lige været inde og kigge på det der link, som er blevet givet til dig. Der er "Ode: Intimations of Immortality from recollections of early childhood" også i blandt de nævnte. Der står en fortolkning af hvert eneste vers og nedenunder det står der lidt om det stilistiske hvorefter det bliver efterfulgt af kommentar til digtet.
Det er nok den bedste hjælp du kan få (:

Kh Katrine


Svar #8
12. november 2008 af rujhdosk (Slettet)

Hej Katrine og FredeW...

Tusind tak for jeres hjælp, det mener jeg virkelig! Og tak fordi i har været så hurtige til at svare :)

De bedste hilsner fra Rebekka.


Skriv et svar til: SRP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.