Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

BIO/MAT Lotka-Volterra

17. december 2008 af asdfgh (Slettet)

Er i gang med at beskrive denne model:

http://www.aw-bc.com/ide/idefiles/media/JavaTools/popltkvl.html

Og ville høre om der var nogen der havde noget input?

(Smarte måde at gøre det på, forklaring  faktor "d", eller bare hvordan man griber den an)

Tak for at du gad læse mit indlæg, håber du vil smide en kommentar/lidt hjælp:)


Svar #1
17. december 2008 af asdfgh (Slettet)

Har læst fra en anden post herinde:

"Definitioner

a = sandsynligheden for at kaninen reproducerer sig selv
p = sandsynligheden for at ræven spiser kaninen såfremt de mødes og herved reproducerer sig selv.
b = sandsynligheden for at ræven dør (af naturlige årsager)

x og y = koncentrationer af kaniner og ræve inden for et givet område. Feks. ræve/km^2 og kaniner/km^2.

Lad os kigge på det i et kvadrat indelt i ni lige store felter (3x3). Hvis der er 1 ræv og 1 kanin i kvadratet, vil der være 81 forskellige kombinationer. Der er ni gunstige udfald (altså hvor ræven og kaninen er i samme felt) -- sandsynligheden for at kaninen og ræven er i samme felt :

9/81 = 1/9

Sandsynligheden for at ræven vil spise kaninen er p, derfor er den totale sandsynlighed for at ræven og kaninen er i samme felt og at ræven spiser kaninen:

p/9

, hvor p er et tal mellem 0 og 1, sandsynligvis tættere på nul end et.
"

Er det korrekt og kan det uddybes?


Skriv et svar til: BIO/MAT Lotka-Volterra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.