IT

LaTeX

30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)
Nu er jeg lige begyndt at bruge LaTeX til at lave rapporter og lign. i. Når jeg laver overskrifter til forskellige afsnit, så angiver LaTeX titel nummeret som 0.n, mens den meget gerne skulle angive det fx det første overskrift som 1 også et underoverskrift som 1.1. Min source kode er some følgende

\\tableofcontents
\
ewpage
\\setcounter{page}{1} - 0.1
\\section{Overskrift1} - 0.2
\\section{Overskrift2} - 0.2.1
\\subsection{Underoverskrift}

Hvorfor angiver den det med 0?? Som det ses angiver den "Indhold" som en kapitel for sig selv derfor starter den med 0,1 og ikke som 1 --> 1.1 osv..
Hvordan kan jeg rette det?

Svar #1
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

how det skulle selvfølgelig stå sådan her:

\\tableofcontents
\
ewpage
\\section{Overskrift1} - 0.1
\\section{Overskrift2} - 0.2
\\subsection{Underoverskrift} - 0.2.1

counterpage er ligegyldigt..

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2004 af 404error (Slettet)

Fordi du bruger 'report' eller 'book' klassen. Brug i stedet

\\documentclass[10pt]{article}

til at starte dit dokument. Alternativt, hvis du virkelig ønsker at bruge den klasse, du bruger nu, kan du skrive

\\setcounter{chapter}{1}

før du kalder \\section første gang.

Svar #3
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Når man bruger

\\documentclass[10]{article}

bliver forsiden ikke særlig pæn som {report}.
Med \\setcounter{chapter} så starter det bar med 1.1 dvs. "Indhold" er stadig som et kapitel. Det kan man ikke ændre på eller hvad?

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2004 af 404error (Slettet)

Dvs. du ønsker IKKE at have indhold som kapitel for sig? I så fald brug 'article' og lav din egen forside. Nedenstående ligner den standardforside, som hører til 'report' og 'book' klasserne

\\begin{titlepage}
\\vspace*{5cm}
\\begin{center}
\\huge
Titel på dokument \\\\
\\vspace{2cm}
\\large
Forfatter \\\\
\\vspace{2cm}
\\today\\\\
\\end{center}
\\vspace{2cm}
\\end{titlepage}

Indsæt dette - og ret til efter behov - lige efter \\begin{document}. Husk også at fjerne \\setcounter igen, det giver fejlmelding med 'article' klassen.

Svar #5
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Sådan som du siger det lyder det om det ER meningen at Indhold er et kapitel for sig selv.
Når man skriver rapporter er der jo kun sections og ikke chapter derfor vil resten af overskriftene have nummeret 1.n
Er det meningen at det skal være sådan i rapporter?
Hvis det er så kan jeg ligeså godt benytte det du sagde før med at sætte \\setcounter{chapter}{1} på.

Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2004 af 404error (Slettet)

Ja, det plejer at være god skik, i fald man har en indholdsfortegnelse med. Til almindelig rapportskrivning er det dog ret unødvendigt, og du kan sagtens droppe \\tableofcontents.

Report-klassen i LaTeX er nok mestendels tænkt til større dokumenter, dvs. +20 sider. Her er det nyttigt med kapitler. Til gymnasiebehov er article-klassen uden tvivl den mest velegnede.

Svar #7
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Forresten er der ikke en nemmere måde at indsætte grafer på i LaTeX? Jeg er nødsaget til at tegne grafen i fx MathCad også kopier det ind i photo hvorefter gemme den som eps, og derefter igen som ps. Da jeg ikke kan indsætte eps filen i latex, den siger at jeg ikke har sat noget BoundingBox, mens den ved ps bar indsætter filen som den er.

At finde koodinater til BoundingBox tager for lang tid.

Svar #8
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jeg har hørt at man let kan indfører grafik fra Maple. Er programmet egentlig meget sværer at lære en LaTeX? Er godt klar over at det er ikke gratis, men man få jo med garanti brug for det i en videregående udd, så kunne man ligeså godt skaffe det nu.

Brugbart svar (1)

Svar #9
30. oktober 2004 af 404error (Slettet)

Nej. De fleste matematikprogrammer kan dog eksportere grafik til eps, er det virkelig ikke muligt med Mathcard? I Linux kan man have nytte af f.eks. gif2eps og png2eps; de findes vist også til Windows, men jeg har ikke lige tjekket.

Alternativt, sæt

\\usepackage[pdftex]{graphicx}

i din preamble og kompilér med pdflatex. Så kan du bruge gif, jpeg, png osv. uden problemer, men output er altså direkte til pdf og opløsningen af grafik er sjældent særligt tilfresstillende.

Brugbart svar (1)

Svar #10
30. oktober 2004 af 404error (Slettet)

#8: Det er let at eksportere grafik fra Maple. Det gør du direkte til eps, og filerne kan da uden problemer anvendes i LaTeX-dokumenter.

Sammenlignet med LaTeX er Maple ret nemt at lære.

Svar #11
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Nej, det er ikke muligt med MathCad. Ok det du siger er nok en smule bedre.

Men hvad med Maple er det langt sværer at sætte sig ind i end LaTeX?

Svar #12
30. oktober 2004 af P3X-018 (Slettet)

Ok glem #11

Skriv et svar til: LaTeX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.