Studievalg og videregående studie

Ingeniør ???

14. april 2009 af [email protected] (Slettet)

Hej alle.

Jeg vil gerne vide, hvad lig præcis en ingeniørs arbejde gå ud på ?

Hvad er en Ingeniør?

Hvad laver en ingeniør ?

Altså hvad gå arbejdet ud på ??

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2009 af klotte (Slettet)

Jeg vil henvise til DTU´s hjemmeside.

 Derfindes forskellige retninger: Bygningsinginiører beregner tit hvordan man skal bygge f.eks en bro så den virker - ikke falder sammen og kan klarer stormvejer og meget trafik.

En Kemi ingeniør atbejder med kemikalier og hvordan man kan bruge nye materialer og synteser.

Osv 


Brugbart svar (3)

Svar #2
19. april 2009 af Sylvester og PiP (Slettet)

Der findes også maskin ingeniører, design ingeniører, produktions ingeniører, elektro ingeniører og meget mere.

Jeg læser selv til Diplomingeniør i Integreret Design.

Uddannelsen går mest ud på at udvikle forskellige nye produkter. Det kunne være alt mellem himel og jord lige fra håndstøvsugere til  fjernsyn, vandhaner, mobil telefoner, legetøj og meget mere. Faktisk alt hvad man kan producere på en fabrik.

Design ingeniører går meget op i at produktet skal fungere som en helhed. Dvs. det duer ikke at lave et fedt design, hvis det er alt for dyrt at producere, eller hvis det slet ikke kan lade sig gøre at lave i virkeligheden. Det duer heller ikke at lave et produkt der fungerer rigtigt godt, hvis det er så grimt at ingen gider købe det. De duer heller ikke at lave noget som folk heller ikke kan finde ud af at bruge, eller som folk kommer til at ødelægge med det samme.

På den uddannelse jeg går på lærer man bl.a. følgende:

At tegne og skitsere i hånden

At tegne 3D tegninger på computer

Statik og styrkelære (Dvs. at beregne hvad forskellige ting kan holde til så de ikke går i stykker når man bruger det)

Materialelære: Vi lærer om forskellige materialer især om plast og metal. Hvad de kan bruges til og hvad deres egenskaber og fordele er.

Projektledese: Vi lærer om hvordan man leder et projekt, laver tidsplaner osv.

Projektøkonomi: Vi lærer om at beregne hvad det koster at udvikle et produkt og hvad det vil koste at producere et produkt, samt at regne ud hvor meget man kan tjene på et produkt osv. Vi lærer lidt om virksomhedsøkonomi og om firmaer i det hele taget, hvordan de fungerer.

Produktudvikling: Vi lærer en masse forskellige måder at få ideer på, samt forskellige måder at analysere produkter på så man f.eks. kan gøre dem billigere.

Industrielt design: Vi lærer lidt om designhistorie, formgivning og farver, ergonomi og meget mere.

Vi lærer at lave markedsundersøgelser for at se hvilke produkter folk gerne vil have, og hvilke produkter der findes i forvejen.

Vi får også et lille kursus i at svejse, dreje og fræse.

Vi lærer om hvordan man producerer ting.

Vi lærer også lidt om patenter.

Som Design Ingeniør kan man arbejde i en udviklingsafd. Man sidder mest og arbejder ved computeren og tegner og konstruerer i 3D, men man er også ude og snakke med folk i forskellige afdelinger eller fabrikken eller besøge leverandører, messer. Det kan også være man er heldig at skulle rejse til Kina f.eks. og snakke med leverandører... Man kan også komme til at lave noget praktisk som f.eks. at bygge modeller.

Man kan også arbejde som produktchef eller projektleder f.eks. En produktchef er den der undersøger hvilke nye produkter firmaet har brug for at udvikle. Produktchefen er i tæt kontakt med kunderne, sælgerne og udviklingsafdelingen.

En projektleder styrer et projekt.

Det kan også være man kan blive udviklingschef, når man har fået lidt erfaring.

Man har også mulighed for at starte sit eget firma og designe sine egne produkter.

Mulighederne er mange...

Håber det kunne bruges.....


Svar #3
23. april 2009 af [email protected] (Slettet)

 Tusind tak. Det hjælp rigtige meget. 

Men man kan ren faktisk blive meget rig og måske tjene mange mio. hvis man lig producer en god design som folk, vil have. Men hvis man overhovede skal lave sit eget firma, skal man så ikke låne penge fra banken for at komme i gang. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2009 af Sylvester og PiP (Slettet)

Det vil nok være bedst at arbejde lidt et par år og få lidt erfaring før man starter egen virksomhed. I den tid kan man spare op. Som selvstændig kan man f.eks. arbejde som en konsulentvirksomhed hvor man tegner for andre virksomheder. Man kan også lave sine egne designs og ideer, som man så sælger til andre virksomheder og får licens/royalty for, uden at man selv behøver at investere penge i dyre patenter mv. På den måde beskæftiger man sig kun med produktudvikling og skal ikke også bruge tid og penge på at sælge og markedsføre produkterne selv eller investere i dyre produktionsværktøjer for at sætte produkterne i produktion.


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. april 2009 af Sylvester og PiP (Slettet)

Selve arbejdet som maskin ingeniør/design ingeniør består mest af at tegne/konstruere. Hvis du forestiller dig en kaffemaskine f.eks. Den består jo af en masse dele. Alle disse dele tegner ingeniøren op hver for sig i 3D. Derefter bliver de samlet sammen i et nyt dokument til en komplet kaffemaskine (også i 3D). Det er lidt ligesom et puslespil. Alle tingene skal passe sammen.

For at kontrollere om målene passer sammen får ingeniøren lavet nogle modeller af de forskellige emner.

Når delene er tegnet op i 3D, laver man nogle 2D arbejdstegninger af hver del. Arbejdstegningerne er nogle tegninger hvor man ser emnet oppefra, og fra siderne hvor man sætter mål på. Arbejdstegningerne skal producenten bruge til at producere efter. Det er meget omhyggeligt arbejde. Mangler der et mål på tegningen, så ved producenten jo ikke hvordan det skal produceres.

Man laver også nogle samlingstegninger der viser hvordan delene skal samles.

På målene sætter man nogle tolerancer. Dvs. producenten skal overholde målene indenfor et bestemt interval. Her er et eksempel med LEGO klodser: Det duer f.eks. ikke at man skal bruge alt får mange kræfter, for at sætte en LEGO klods ovenpå en anden, så kan små børn jo slet ikke samle dem. Det duer heller ikke at de er så løse at klodserne falder fra hinanden med det samme, når børnene leger med dem.

Når ingeniøren er færdig med sine tegninger bliver de givet til fabrikken, eller en underleverandør. De prøver så at se om de kan lave det, og der vil som regel være en del ting der skal rettes til på tegningerne inden man kan begynde at producere. Inden fabrikken/underleverandøren går i gang med at masseproducere laver de måske et par emner som de sender til ingeniøren som ingeniøren så skal godkende kvaliteten af inden der bliver produceret en hel masse.

Når delen er godkendt bestiller man en masse. Når alle delene til et produkt er bestilt, begynder man at forberede en 0-serie/1. produktionsdag. Dvs. man holder øje med når de forskellige dele er lavet færdige og for dem samlet sammen. Til selve 0-serien sørger ingeniøren for at hjælpe montagefolkene igang og fortæller dem hvordan det hele skal samles.

Der bliver forresten også lavet nogle tests af produktet inden man laver 0-serie og efter.

Hvis 0-serien går godt bliver alle tegningerne frigivet til produktion.

Som regel vil der tit dukke nogle forskellige problemer op med produktet efter 0-serien. Det er så ofte ingeniørens opgave at løse disse problemer eller evt få en teknisk assistent til at rette disse fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2009 af Jennifer77 (Slettet)

-Selvom jeg ikke selv skulle bruge al denn information direkte, var det meget spændende at læse svaret om det. Jeg har altid været lidt i tvivl om de forskellige opgavers virkelige betydning i udviklingen af produkter, fra tanke til handling så at sige. Det var dejligt at få svar på det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2009 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Du kan finde mere om ingeniør uddannelse på www.sdu.dk/tek og på uddannelse.wetpaint.com


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2009 af irake (Slettet)

hej

kan man tage til ingeniørhøjskolen efter 10 klasse og hvordan .

V.h  Niels


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. marts 2010 af lass4363 (Slettet)

hej undskyld jeg spørger er der nogle der kan fortælle mig hvad en kemi ingeniør er præcist:D


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. marts 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Lass4363

Her er et par link til at begynde med,

http://www.sdu.dk/Uddannelse/Fuldtidsstudier/Diplomingenioer/Kemi.aspx

http://www.sdu.dk/Uddannelse/Fuldtidsstudier/Bachelor/Kemi_ingenioer.aspx

http://www.facebook.com/home.php?ref=logo#!/kemiingenior?ref=ts

Her på www.ourfuture.dk er et magasin om mange forskellige ingeniør uddannelser, og her er en et link til en oversigt over alle ingeniør uddannelser .

Du kan selvfølgelig også ringe til en studievejleder på TEK studievejleder Anmari Lundegaard ved Det Tekniske Fakultet på [email protected] eller på tlf. 6550 7325

Med venlig hilsen

Mads Gorm Larsen


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2010 af lass4363 (Slettet)

tak skal du have mads, er der nogle der kan fortælle mig hvad de bedste lønnede stillinger er?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. marts 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Du kan tjekke løn her http://jobindex.dk/cgi/cv/salaryindex.cgi

Diplomingeniøruddannelsen er erhvervsrettet, så du efter 3½ år er klar til arbejdsmarkedet. Som diplomingeniør er du problemknuseren, der skaber innovation og produktudvikling. For en diplomingeniør er den vejledende startløn 33.700,-, og her i 2010 er ledigheden for ingeniører under 4 procent.

og du tjener så mere endnu hvis du tager en civil...

Men bemærk at ovenstående er startløn, lad mig vide det hvis du finder en anden uddannelse som giver mere i startløn på en 3 1/2 årig uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. marts 2010 af wang3011 (Slettet)

Jeg vil helt klart anbefale dig at tage ud på DTU til åbenthus.

Kemiingeniør kan lave mange forskellige ting, såsom proces optimering, kemiske analyse, udvilking af nye stoffer osv.


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. juni 2010 af Mads Gorm Larsen (Slettet)

Hej Lass4363
 

Der er rigtig mange forskellige slags ingeniører, og de skaber alle teknologiske løsninger på forskellige udfordringer.

En designingeniør skaber måske bedre stole, en bygningsingeniør broer og huse og en kemi ingeniør bedre sundere mad osv. osv. Der er rigtig mange forskellige slags ingeniører.

Her er et et link til en oversigt over ingeniøruddannelser på SDU. Du kan også finde de mange ingeniør uddannelser på uddannelsesguiden.dk.

Du kan selvfølgelig også ringe til en studievejleder på TEK studievejleder Anmari Lundegaard ved Det Tekniske Fakultet på [email protected] eller på tlf. 6550 7325

Alle ingeniøruddannelsessteder tilbyder at du kan komme på besøg og opleve studiet.

Med venlig hilsen

Mads Gorm Larsen

Ingeniøruddannelserne på SDU

"Scientists investigate that which already is; Engineers create that which has never been."
 


Skriv et svar til: Ingeniør ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.