Historie

Vietnamkrigen

22. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 Hej derude.

Er igang med at skrive en historieopgave om Vietnamkrigen. Jeg har et diskuterende spørgsmål, hvor jeg skal diskutere hvorvidt Vietnamkrigen styrkede USA's globale magtposition. Nogle der har ideer til hvor jeg kan læse noget om dette?

Mvh

Jbninc


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af daniar (Slettet)

Hey

Det er jo altid godt, at inddrage nogle artikler og debatindlæg, eller bruge dem som inspiration, for at belyse de forskellige holdninger der findes, om hvorvidt Vietnamkrigen styrkede USAs globale magtposition eller ej. Du kan garanteret finde noget. Der er fx nogen, som mener at Irakkrigen har styrket USAs strategiske position: http://michellemalkin.com/2008/04/25/academic-analyst-quoted-in-foreign-newspaper-war-in-iraq-has-strengthened-us-international-strategic-position/

Her er noget om effekterne af Vietnamkrigen: http://www.experiencefestival.com/vietnam_war_-_domestic_effects_in_the_us

Endvidere kan du vinkle det på den måde, at USAs industri helt sikkert blev styrket og oplevede et boom, pga.  Vietnamkrigen, ligesom de andre krige, som de deltog i. Krig er dyrt for økonomien, men omvendt har den også styrket den.

Du kan finde nogle gode artikler om USA og global sikkerhedspolitik, som er skrevet af Jørgen Dragsdahl, her: http://www.dragsdahl.dk/


Svar #2
23. april 2009 af Jbninc (Slettet)

 Tak for hjælpen!

Jeg syntes dog ikke lige jeg kunne finde noget på dine links. Jeg mangler bare lige en tekst hvor f.eks Nato skriver om deres syn på USA og Vietnamkrigen. Nogle der lige ved hvor sådan en tekst eksisterer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af daniar (Slettet)

Ved ikke helt om du kan finde en konkret tekst fra NATO om styrkelsen af USAs globale magtposition.

Men du kan måske hive fat i hvorvidt domino-teorien holdt stik, og diskutere og vurdere ud fra det.

Teorien gik jo ud på, at hvis et land blev kommunistisk, så ville de omkringliggende lande blive kommunistiske (det har du sikkert lært). Men man kan jo godt argumentere for, at USA pga. deres langvarige engagement i Vietnam faktisk begrænsede spredelsen af kommunismen til hele Sydøstasien. Og det var i sidste ende en sejr for den vestlige verden, herunder USA og kapitalismen.


Skriv et svar til: Vietnamkrigen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.