Historie

charles darwin

18. juni 2009 af warma (Slettet)

hej!

jeg skal til mundtlig dansk eksamen i morgen, hvor jeg skal fremlægge om darwin, så vil lige høre om nogen har erfaring med dette, og hvad er vigtig at få sagt? vh kasper


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af Pettson

Du skriver, at du skal til "mundtlig dansk eksamen", så det virker ikke umiddelbart indlysende (for mig), hvorfor du opretter dit indlæg først i Oldtidskundskab og bagefter i Historie.

Din profil på Studieportalen oplyser, at du går på en videregående uddannelse på Aalborg Universitet Esbjerg fra 2009, så jeg gætter på, at du nu går på hf, hhx, htx eller stx.

Hvis du skal til eksamen i dansk, og hvis det er studentereksamen, kan du læse i Undervisningsvejledning for Dansk A - Stx, at:

"Hvert eksamensspørgsmål består af følgende elementer (se 4.5 Vejledende eksempler på mundtlige eksamensspørgsmål):
- en titel, der angiver spørgsmålets emne
- et fokus, der angiver, hvilket af de tre stofområder spørgsmålet er stillet inden for
- et materiale, som består af vedlagte tekster med angivelse af, om den enkelte tekst er en
kendt eller en ukendt tekst
- et eller flere præciserende delspørgsmål

Udformningen af det/de præciserende delspørgsmål skal sikre, at spørgsmålets fokus tydeligt knyttes til det respektive stofområde, men delspørgsmålene bør samtidig give eksaminanden mulighed for at demonstrere selvstændigt initiativ i såvel indhold i som i disponering af sin fremlæggelse."

og

"Eksaminandens mundtlige oplæg på ca. 10 minutter vurderes på, hvorvidt det er klart struktureret, har et substantielt fagligt indhold og foretager en dybdegående belysning af eksamensspørgsmålet. Oplægget skal etablere et grundlag for den videre samtale mellem eksaminand og eksaminator. Der stilles således eksplicitte retoriske krav til det mundtlige oplæg."

Find dit fag og din gymnasiale uddannelse her og læs selv om den mundtlige prøve i den tilhørende vejledning. Held og lykke med eksamen!


Skriv et svar til: charles darwin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.