Oldtidskundskab

anakronismer?

19. juni 2009 af YodawgYowwwwwww

Hvilke anakronismer er der Odysseen som kan hentyde til at den er blevet nedskrevet omkring 700-tallet eller 500-tallet, og altså ikke i 1200-tallet, hvor den også foregår.. her fandtes der selvfølgelig heller ikke det græske skriftsprog, men ja..

Vil gerne komme ind på lidt med at dette epos fortæller om 1200-tallet, men fordi det er mundtlig overleveret også om tiden i f.eks. 700-tallet og også 500-.tallet hvor den sidste version blev lavet. Har brug for deciderede "beviser", så at sige :)

På forhånd tak for hjælpen og tak for alle besvarelserne indtil videre.

Kh. Line  


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. juni 2009 af Kasper S (Slettet)

Der er forskellige små ting. Der er vist noget om gravritualer og også et eller andet sted noget med en olielampe der ikke blev opfundet før 500 tallet.
Jeg uddyber mit svar i morgen, da jeg ikke lige har mine bøger ved hånden lige nu.


Svar #2
19. juni 2009 af YodawgYowwwwwww

okay, tak for dine svar Kasper :) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. juni 2009 af Kasper S (Slettet)

Så har jeg kigget lidt i bøgerne.
Først og fremmest kan man sige at Iliaden og Odysseen er alt for lange til at være sunget. Dele af dem kunne godt være sunget men at synge det hele på en gang ville simpelthen være alt for meget og tage alt for lang tid. Og siden alfabetet og den generelle gramatik skulle rettes ind er det kun naturligt at tro at Iliaden og Odysseen er nedskrevet omkring 600-500tallet.
Ud over det er der også en passage i "Skibskataloget" i Iliaden hvor bl.a. byen Megara slet ikke er med, på trods af at det er en stor by, Det kunne være fordi Athen, i sjette århundrede, var i krig med Megara om øen Salamis og derfor måske ikke ønskede dem med. I Iliaden er Salamis repræsenteret ved Aias og han slutter sig netop til athenienserne.

Der er garaneret andre ting der påviser at den kan være skrevet i det sjette århundrede men der er også teorier der mener at den er skevet meget meget tidligere. Så det hele er stadig et stort gætteri.


Brugbart svar (2)

Svar #4
21. juni 2009 af misspip (Slettet)

Jeg ved ikke, om det er rigtigt, men i min bog, er der en tidligere ejer, der har skrevet anakronisme udfor jern, da jern i følge hans/hendes note først er opfundet senere.


Skriv et svar til: anakronismer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.