Historie

24t Eks. - Romerriget - Problemstillinger

23. juni 2009 af microphone (Slettet)

Hej,

søger hjælp til problemstillinger til mine tekster:

Tekst 1:

Monumentum Ancyranum: Diverse kapitler fra Augustus egne skrifter om hans liv, hvor han skamroser sig selv for sine bedrifter (inkl. diverse erobringer), sin ydmyghed og gavmildhed overfor folket.

Tekst 2:

Et kort uddrag, hvor det beskrives, hvordan forkæmperne for republikken (brutus, cassius, pompeius og lepidus) er faldet/besejret, og hvorefter hvordan Cæsar tog magten som kejser uden modstand bl.a. fordi provinserne havde stor mistillid til senatets og folkets styre (republikken), og derfor bød det nye styre velkommen. 

Billede 1:

Primaporta-statuen: Statue af Augustus, hvor han står stolt i udrustning med et tilbedene barn ved foden.

Billede 2:

Kort over den romerske ekspansion efter 132 f.kr. og frem til Augustos død.

Tekst 3:

Uddrag af Cicero 'Om Staten': Giver udtryk for, at både enevælde, aristroki og demokrati kan fungere, dog ser han flest ulemper hos demokratiet, da ligehed er ulighed; hvis alle er lige, er det ulige, da ingen har rang eller værdi svarende til personlige egenskaber. Han siger desuden, at retfærdighed er obligatorisk for en stat. Udover dette siger han, at oprettelsen af en stat er naturligt betinget, da mennesket er et flokdyr.

Tekst 4:

Romanisering af britannerne af Tacitus (55-120e.kr.): Beskriver, hvordan romerne opbyggede britannen ved at oplyse dem, og "gradvis gav dem civilisationens tillokkende goder: Handelscentrer, offentlige badeanstalter og fin selskabelighed." Han kritisere britannernes romer civilisation som en del af deres trældom. Han kritiserer desuden romerne for at forbi se Gallerne, som ønskede at tage den romerske kultur mm. til sig, men istedet 'gav' det til britannerne, som imodsætning til Gallerne var negativ instillet overfor romerne og deres kultur.

Alle bud på problemstillinger er mere end velkommen, og gerne også perspektiveringer til i dag, eller noget senere i historien. Her tænker jeg selv på Napoleon og Nazi-tyskland


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2009 af nico6021 (Slettet)

for besværligt.. du skulle have forkortet det, jeg ville bruge alt for meget tid på det. uden at være sikker på, du overhovedet ville bruge det.


Skriv et svar til: 24t Eks. - Romerriget - Problemstillinger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.