Religion

Ægteskab - Islam

03. juli 2009 af Sandrax (Slettet)

Hej!

Jeg søger nogen som har styr på religionen Islam...

Hvis en muslimsk pige og en muslimsk dreng er meget forelskede og kommer fra hvert sit land; men gerne vil giftes - må de så gerne det- på trods af, at forældrene ikke ville have det på grund af forskellen på nationaliterne? Her mener jeg medhensyn til om at Allah ville acceptere sådan et ægteskab?

Sandrax


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. juli 2009 af Shase (Slettet)

Så vidt jeg husker må man gerne, men hvis familien ikke støtter det kan det være socialt selvmord hvilket kan være hårdt hvis man kommer fra en familie hvor det er familien der kommer i første række.


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. juli 2009 af Frazer (Slettet)

Det er der ingen problem i hvis de gør.Der er ikke noget forbudt ved det,men det er vigtigt at forældrende acceptere dette ægteskab.For gør de ikke det ville det være svært for begge parter at kunne få det til at eksistere.Går de bort og gifter sig ville de miste hele deres forældres søskendes og bekendtes netvært til MÅSKE tage flere måneder eller år inden de måske lykkedes dem at  gribe situation an og tage kontakten igen til forældrende men det ikke sikkert. Det kommer an på om hvordan forældrendes tankegang er.

Jeg håber det var et brugeligt svar:) 


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. juli 2009 af desert_eye (Slettet)

Hvis de begge er muslimer, så er det et "lovligt" ægteskab. Nu er der mange som helst ser deres børn blive gift med én, som er af samme nationalitet.

Mange af de sager man ser i dag er kulturbundet og har ikke så meget med islam at gøre. F.eks. har en del rettroende muslimer ikke noget imod at deres børn bliver gift med hhv. en dansk mand/kvinde (hvis de er muslimer). Men dette kan forekomme særdeles krænkende for nogle familier, da man "er" bundet til kulturen, hvor man helst gifter sig indenfor samme nationalitet.  


Brugbart svar (2)

Svar #4
04. juli 2009 af PedeV (Slettet)

Det er halal at gifte sig med en muslim selvom han/hun er af anden nationalitet. Familie(r)n(e) skal dog godkende det først (som altid).


Brugbart svar (2)

Svar #5
07. juli 2009 af diiidaaa (Slettet)

Det er intet krav at familierne skal godkende det først. Så længe de begge er muslimer er der intet (religiøst) problem i det. Deres ægteskab er islamisk fuldt gyldigt. Allah har dog sagt at det er det bedste at få sine forældres velsignelser. Men det er intet krav. Og desuden er det haram (ikke-lovligt) for forældrene at forbyde deres børn et ægteskab.


Brugbart svar (2)

Svar #6
08. juli 2009 af PedeV (Slettet)

diiidaaa kildehenvisninger tak?


Brugbart svar (2)

Svar #7
23. juli 2009 af seik0 (Slettet)

Kultur er et synonym for tradition -  og ikke islamiske traditioner hører ikke hjemme hos en muslim og hans imaan ! Tilsvarende nationalisme. dvs. at det er tilladt for en muslimsk mand/kvinde at gifte sig med hvilke som helst person, bare vedkommende er muslim( hos manden kan et ægteskab mellem en jøde el. kristen også lade sig gøre, men dog hvis et par kriterer overholdes)

For et ægteskab er halal og gyldigt skal visse kriterer dog opfyldes

Der sakl være accept for alle parters side. Dvs. manden og hans forældre. Og kvinden og hendes forældre
 

Hvis værgen ikke ønsker deres datter/søn gift med vedkommende SKAL og SKAL grunden være islamisk.

hertil kan det dog være at manden ikke er istand til at sørge for kvinden, eller give hende den medgift hun vil have!

Altså at afvise et ægteskab på baggrund af nationalitet er fuldstændig i uoverensstemmelse med koranen og sunnah.

www.islam.dk her kan du finde mere information


Brugbart svar (2)

Svar #8
01. august 2009 af nvgnvg (Slettet)

Allah har intet imod ægteskaber hvis grundlag er kærlighed. At man skal have samme nationalitet og andre traditionelle ting, er op til familien. Snakker på egne vejne og kultur :)


Skriv et svar til: Ægteskab - Islam

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.