Religion

Hjælp til eksamen lidelse i verden religionerne.

23. april kl. 09:22 af ellafindus1234 - Niveau: 9. klasse

Hej alle.

Vi er to piger som lige har trukket religion som vore eksamensfag. Vi har værert så heldige at trække lidelse i verdenreligionerne og mangler lidt inspiration på hvordan vi skal komme igang. vi har lavet en problemstilling som lyder " Hvordan ser kristendommen på lidelse og hvordan kan troen og teologsike sætninger hjælpe folk igennem svære tider" 
Herunder kunne det være fedt hvis i  kunne hjælpe med at komme med nogen punkter vi kunne komme ind på.
mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april kl. 12:28 af Martin2Holte

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april kl. 12:42 af Martin2Holte

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april kl. 12:47 af Moderatoren

#1 og #2 Hvor har du denne "viden" fra? Og hvordan kan den hjælpe trådstarter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april kl. 12:51 af Martin2Holte

Det kan give inspiration til lidelse i forhold til verdensreligionerne. De givne sammenhænge kan nemt findes vha Google.

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april kl. 12:52 af Moderatoren

Ok, så smid lige en kilde på


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april kl. 15:53 af Martin2Holte

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april kl. 15:55 af Martin2Holte

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april kl. 17:12 af MentorMath

#0

Hej med jer,

I kommer i jeres problemstilling ind på kristendommens syn på lidelse. Her kunne det være meget relevant, at tage udgangspunkt i teodicé-paradokset (også kaldet det epikureanske paradoks), som er et hovedparadoks når det kommer til tro og lidelse.

Teodicé-paradokset er ikke kun et paradoks, som kun hører kristendommen til, men et paradoks, som gør sig gældende indenfor mange(hvis ikke alle) verdensreligioner. Hvordan paradokset anskues i de forskellige religioner er derimod forskelligt. 

I forhold til kristendommens syn på onskab og lidelse, er det mest væsentlige, korset. 

Kristendommen beskriver onskab, lidelse og død som en konsekvens af synd.

Ifølge det Gamle testamente skabte Gud, i begyndelsen, Adam og Eva og der var der ingen onskab, lidelse, sygdom eller død. Da Adam og Eva blev lokket af slangen (Satan) og syndede ved ikke at overholde Guds éne bud om ikke at spise af kundskabens træ, blev de smidt ud af Guds rige, blev forbandet og kom derved under (til at tilhøre) Satans rige.

Kristendommens forklaring på lidelse er altså, at mennesket (som følge af syndefaldet) lever under Satans rige og at han (satan) står bag al lidelse og onskab. 

Da Jesus døde på korset og genopstod, brød han den forbandelse mennesket var kommet under ved syndefaldet. Vigtigt: Heri ligger altså, selvom vi alle går gennem lidelse, en tro på, at det gode har sejret over det onde og at det gode, i sidste ende, altid vil vinde. Kristi død og opstandelse bliver derfor, af Grundvig, beskrevet som 'korsets gåde'. I korset ligger dermed også en forståelse af, at Gud selv gennemlever den lidelse, som mennesket går i gennem samt løftet om, at han vil stå os bi (være hos os) når tingene gør ondt og er svært. 

Håber, at det giver en lille ide om, hvordan I eksempelvis kan gribe opgaven an og hvad I kan dykke ned i. Lidelse er som sagt et meget stort emne indenfor religion, så jeg har forsøgt, at ridse det op, som jeg anser for værende det vigtigste og mest grundlæggende, at have med.

I er selvfølgelig altid velkomne til, at stille spørgsmål, hvis der er noget, som skal uddybes.


Skriv et svar til: Hjælp til eksamen lidelse i verden religionerne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.