Religion

Hjælp til 9 klasse eksame

28. maj kl. 21:06 af Merlefredrichiem - Niveau: 9. klasse
Hej, jeg er en 9 klasse elev som skal op til eksamen her på tirsdag.

Jeg er kommet sent i gang og mega forvirret i hvad jeg skal skrive om, da min lærer har hjulpet med problemstillinger og jeg intet forstår af dem (de kan ikke ændres nu)
Min problem stilling er - hvilken betydning har grundloven, statskirken og det moderne trossamfund for Danmarks samfund.

Jeg ville blive mega glad hvis nogle kunne give nogle ideer til hvad jeg skal research og et par kilder hvis det er muligt, jeg er ikke den klogeste til kristendom så det skal helst ikke være det sværeste.

Tak på forhånd
Mvh, Merle

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj kl. 21:34 af Martin2Holte

prøv at kigge på følgende kilder:

Grundloven (https://www.ft.dk/da/folkestyret/grundloven-og-folkestyret/grundloven-og-det-danske-demokrati og https://denstoredanske.lex.dk/Danmarks_forfatning)

Danmarks grundlov er fundamentet for landets forfatning og demokratiske system. Den fastlægger de grundlæggende regler for, hvordan staten skal styres, borgernes rettigheder og pligter, samt forholdet mellem statsmagten og borgerne. Grundloven af 1953, som er den nuværende, udbyggede beskyttelsen af menneskerettigheder og sikrede, at Danmark fungerer som et repræsentativt demokrati, hvor folkevalgte repræsentanter træffer beslutninger på vegne af borgerne.

Statskirken (Folkekirken) (https://www.folkekirken.dk/om-folkekirken/kirke-og-stat og https://www.folkekirken.dk/om-folkekirken/kirke-og-stat/folkekirken-og-grundloven og https://faktalink.dk/titelliste/foki/fokiform)

Folkekirken har en særlig status i Danmark som statskirke, hvilket er nedfældet i grundlovens § 4, hvor det fastslås, at den evangelisk-lutherske kirke er den danske folkekirke og understøttes af staten. Dette betyder, at Folkekirken får økonomisk støtte fra staten, og kirkens ansatte er statsansatte. Dette tætte forhold mellem stat og kirke betyder også, at Folketinget lovgiver om de grundlæggende rammer for Folkekirken.

Moderne Trossamfund (https://www.folkekirken.dk/om-folkekirken/kirke-og-stat/folkekirken-og-grundloven og https://faktalink.dk/titelliste/foki/fokiform)

I Danmark er der religionsfrihed, hvilket betyder, at borgere frit kan danne og tilslutte sig forskellige trossamfund. Grundloven beskytter denne frihed i § 67, som giver borgerne ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, så længe det ikke strider mod sædeligheden eller den offentlige orden. Andre trossamfund end Folkekirken modtager generelt ikke statsstøtte, men de har lov til at eksistere og praktisere deres tro frit.

Samfundsmæssig Betydning (https://danmarkshistorien.dk/vis/materiale/reformationens-moderne-betydning/ og https://www.ft.dk/da/folkestyret/grundloven-og-folkestyret/grundloven-og-det-danske-demokrati og https://denstoredanske.lex.dk/Danmarks_forfatning)

Grundloven, Folkekirken og de moderne trossamfund spiller alle vigtige roller i det danske samfund. Grundloven sikrer de demokratiske rettigheder og friheder, som alle borgere nyder. Folkekirken har en unik plads både som en religiøs institution og en kulturinstitution, der udfører mange samfundsopgaver såsom personregistrering og vedligeholdelse af kulturarv. Moderne trossamfund bidrager til det religiøse og kulturelle mangfoldighed i Danmark, hvilket er med til at forme en åben og tolerant samfundsstruktur.


Skriv et svar til: Hjælp til 9 klasse eksame

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.