Spansk

Spørgsmål med svar

13. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Fra dansk til spanskHvad lavede du den første uge i sommerferien? Qúe hacías en la primera semana de las vacaciones de verano?

I den første uge i sommerferien tog ig og min veninde i sommerhus i Blokhus. Vi havde meget sjov. Men det var ikke så godt vejr. Vi shoppede, tog til fester, så film og andre ting.

En la primera semana de las vacaciones de verano mí amiga y yo íbamos a la una casita de verano en Blokhus. Teníamos más divertido. Pero nu fue tan tiempo bien. Íbamos en shopping, en fiestas, veíamos peliculas y otra cosas.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2009 af Di Matteo (Slettet)

 Qué hiciste (has hecho) durante la primera semana de las vaccaciones de verano?

Durante la primera semana de las vaccaciones de verano mi amiga y yo fuimos a una casita de campo situada en Blokhus. Lo pasamos muy bien. Pero hacía mal tiempo. Fuimos de compras, a las fiestas,  y miramos películas entre otras cosas.


Svar #2
13. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Gracias Di Matteo!

Preguntas:

a) Lavede = førnutid?

b) Hvorfor ikke bruge Ibamos med fuimos?

c) Ordbogen siger casita de verano. Er ...de campo mere brugt?

d) Lo pasamos.. Hvad betyder det i denne sammenhæng?

e) Hvorfor vil du sige enre otras cosas istedet for y otras cosas?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2009 af Di Matteo (Slettet)

De nada! 

a) En sydamerikaner ville bruge pretérito (hiciste) mens en spanier nok ville brugeperfecto de indicativo (has hecho). Det har noget at gøre med forskel i brugen af de to tider, især i talesprog. Begge kan oversættes med lavede.

b) Fuimos= en afsluttet handling. F.eks.: Fuimos a la casita = vi tog i sommerhuset. Íbamos=gentagelser eller "ved at..."      f. eks. : Íbamos a la casita cuando empezó a llover...= vi var på vej til sommerhuset da det begyndte at regne...."

c) Tror ikke der er nogen nævneværdig forskel på de to udtryk.

d)  Pasarlo bien= at have det sjovt. Pasarlo bomba= at have det kanon sjovt. Her i pretérito (lo pasamos bien)da det er en afsluttet handling.

e) Man kan også sige y otras cosas, men jeg synes at entre otras cosas lyder mere spansk


Svar #4
13. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Tusind tak igen (: Du har virelig en enkel og ligetil (nemt forståelig) måde at forklare tingene på. Jeg takker mange gange. Bestemt hjælpsomt og brugbart!


Skriv et svar til: Spørgsmål med svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.