Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP i MAT/FRANSK om Fermat

25. september 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

Her derude,

Jeg har tænkt over at skrive om noget som er relateret til Fermats Store sætning i SRP. Jeg vil gerne skrive i Fransk/ mat.

Men jeg ved ikke helt om jeg kan skrive med disse to fag om fx Andrew Wiles og hans bevis?Me jeg kan vel ikke have om Andrews baggrund, som den franske del ? eller?
 

Derudover er ejeg sikker på at man kan skrive om Sophie Germain, som prøvede at løse Fermats store sætning, men det lykkedes hende ikke. Hun er franskmænd og derfor kan jeg jo sagtens have hendes baggrund/historie med som fransk.

Kan er lidt loost..  især fordi jeg synes Andrew er meget interessant, men jeg vil gerne kombinere Fransk og Mat. sammen.

JEg håber I kan komme med nogle dieer tilhvad jeg kan skrive som har noget med Fermats store sætning at gøre, men samtidig kan skrives i fransk/mat.

Derudover vil jeg hører om nogen kender til noget litteratur, hvor Sophie Germain's bevis står i (enten på dansk eller fransk).

på forhånd taaaaaaaaaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2009 af MatLars (Slettet)

Jeg gætter på at du allerede har læst denne?

http://www.math.ku.dk/formidling/studieretningsprojekter/filer/Mat_hist/Fermat_Germain/Fermat_Germain.pdf

Men umiddelbart ville jeg sige at matematik-delen så vidt jeg kan vurdere vil være ret ambitiøs, men ikke umulig, hvis men kender begrænsningens kunst og ikke stiller for store krav. Men du må jo hellere snakke med din lærer om det.


Skriv et svar til: SRP i MAT/FRANSK om Fermat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.